Два действащи самолетоносача на китайската армия излязоха в морето и

...
Два действащи самолетоносача на китайската армия излязоха в морето и
Коментари Харесай

Китайски самолетоносачи излязоха в морето преди евентуалното посещение на Пелоси в Тайван

Два настоящи самолетоносача на китайската войска излязоха в морето и може да бъдат изпратени в региона на Тайванския проток по отношение на вероятното посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе , оповестява изданието Zhongguo Shibao.

Отбелязва се, че самолетоносачите " Ляонин " и " Шандун " са напуснали пристанищата Циндао и Саня .

Към момента не е ясно дали корабите се насочват към зоната на Тайванския пролив и дали ще вземат участие във военни дейности, само че фактът, че Китайската народноосвободителна войска (НОА) ги е употребила и изпратила на това място, демонстрира усилване на военното опълчване сред Пекин и Вашингтон, счита изданието.

На собствен ред военновъздушните сили (ВВС) на Тайван разположиха спомагателни осем изтребителя Mirage-2000 във военна база в югоизточната част на острова.

По-рано стана известно, че Пелоси ще бъде съпроводена от членове на Камарата на представителите от Демократическата партия на Съединени американски щати. Беше маркирано, че американката може да дойде на острова със специфичен полет на 2 август сред 21:00 и 22:00 часа локално време.

На острова Пелоси е планувала срещи с ръководителя на долната камара на Народното събрание Азхар Азизан Харун и премиера Исмаил Сабри Якоб.

Източник: изданието «Чжунго шибао»/ Лента.ру


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР