Два часа след срещата министър Хинков каза пред журналисти, че

...
Два часа след срещата министър Хинков каза пред журналисти, че
Коментари Харесай

След среща с Хинков д-р Димитров потвърди, че продължава да управлява Пирогов

Два часа след срещата министър Хинков сподели пред публицисти, че са разисквани финансовото положение и статутът на болничното заведение, предава Българска телеграфна агенция.

Дължах тази среща на управлението и на работещите в лечебното заведение, сподели здравният министър и добави, че обстановката все още е такава, защото е бил задължен да реагира по този метод, след констатациите в одитния отчет.

" Хората ги интересува имиджът на болничното заведение, склонен съм, че тези непрекъснати смени на шефовете вредят на имиджа, само че аз съм подложен в обстановка, в която не мога да не отвръщам ", разяснява здравният министър и добави, че в противен случай е щял да бъде упрекнат в безучастие.

По думите му ще бъде всичко направено всичко допустимо, с цел да се намерения по какъв начин може да бъде позволен проблемът със статута на лечебното заведение, който съществува от основаването на " Пирогов ".

Болница " Пирогов " е в устойчиво финансово положение и ще продължава да обслужва всички нуждаещи се пациенти, сподели от своя страна шефът на болничното заведение доктор Димитров. Той потвърди, че продължава да ръководи болничното заведение. 

 

Хинков изясни, че към момента няма отговор на запитването си до Министерския съвет дали е длъжен да анулира решението си за освобождение на шефа доктор Валентин Димитров, както му разпореди здравната комисия предишния четвъртък.

Снимка: БТА

Ще изчакам да завършат инспекциите на Агенция за държавна финансова ревизия и на прокуратурата, и в случай че бъдат открити нарушавания, ще си понеса наказването.

Хинков уточни, че общата допирна точка сред него и доктор Димитров е точно " Пирогов ".

Снимка: БТА

След искане на оставката и на двамата, те ще запазят постовете си, до момента в който излезе мнението от инспекцията на управляващите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР