Два часа след срещата министър Хинков каза пред журналисти, че

...
Два часа след срещата министър Хинков каза пред журналисти, че
Коментари Харесай

Хинков на среща в Пирогов: Знам, че тези сътресения вредят на имиджа, но трябваше да реагирам

Два часа след срещата министър Хинков сподели пред публицисти, че са разисквани финансовото положение и статутът на болничното заведение, предава Българска телеграфна агенция.

Дължах тази среща на управлението и на работещите в лечебното заведение, сподели здравният министър и добави, че обстановката все още е такава, защото е бил задължен да реагира по този метод, след констатациите в одитния отчет.

" Хората ги интересува имиджът на болничното заведение, склонен съм, че тези непрекъснати смени на шефовете вредят на имиджа, само че аз съм подложен в обстановка, в която не мога да не отвръщам ", разяснява здравният министър и добави, че в противен случай е щял да бъде упрекнат в безучастие.

По думите му ще бъде всичко направено всичко допустимо, с цел да се намерения по какъв начин може да бъде позволен проблемът със статута на лечебното заведение, който съществува от основаването на " Пирогов ".

Болница " Пирогов " е в устойчиво финансово положение и ще продължава да обслужва всички нуждаещи се пациенти, сподели от своя страна шефът на болничното заведение доктор Димитров.

Снимка: БТА

Ще изчакам да завършат инспекциите на Агенция за държавна финансова ревизия и на прокуратурата, и в случай че бъдат открити нарушавания, ще си понеса наказването.

Хинков уточни, че общата допирна точка сред него и доктор Димитров е точно " Пирогов ".

Снимка: БТА

След искане на оставката и на двамата, те ще запазят постовете си, до момента в който излезе мнението от инспекцията на управляващите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР