Два часа повече от 100 ловци и риболовци от Монтана,

...
Два часа повече от 100 ловци и риболовци от Монтана,
Коментари Харесай

Рибари и ловци протестираха в Монтана, искат присъди за бракониерите /снимки/

Два часа повече от 100 ловци и рибари от Монтана, Берковица,София, Плевен и Враца стачкуваха в Монтана. Събраха се в 10 часа пред постройката на полицията, където е и Районна прокуратура. Търсеха отговор – за какво към момента няма санкции за хората, от които са конфискувани противозаконни мрежи и риба.
Три досъдебни производства за противозаконен улов на риба има в прокуратурата, предстоят експертизи и едвам по-късно може да бъде повдигнато обвиняване.
”Намерили сме специалист, дано да си свърши работата” обявиха риболовците.
По настоящото законодателство най-тежкото наказване за противозаконен лов на риба е една година отнемане от независимост. Това изясни на протестиращите районният прокурор Г. Байчев. Той изрично съобщи, че „ прокуратурата не прави чадър над бракониерите”.
После недоволните се насочиха към ДГС, с цел да сигнализират за следващ път, че горите в региона се секат безсистемно.
Малко преди 12 часа протестиращите към този момент бяха пред Съдебната палата. С тях беседва Милена Бранкова, ръководител на Окръжния съд. Тя изясни, че сега в храма на Темида има единствено едно обжалване на решение на районния съд, по дело за тенденциозен палеж на автомобил.
„ Всичко, което се внесе в съда, ще бъде прегледано, само че обстоятелствата и доказателствата се събират от прокуратурата”, означи още М. Бранкова.
Глобите за противозаконен улов са прекомерно ниски, импортирано е предложение в Народното събрание за смяна, само че то към момента не е признато.
Заради митинга пред Съдебната палата полицията затвори правата за придвижване на коли за близо час.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР