Два белоглави лешояда, разхождащи се спокойно в центъра на Сливен,

...
Два белоглави лешояда, разхождащи се спокойно в центъра на Сливен,
Коментари Харесай

Лешояди смутиха жителите на Сливен

Два белоглави лешояда, разхождащи се умерено в центъра на Сливен, смутиха жителите на града. Заради засиления интерес към птиците и с цел да успокоят хората, от „ Зелени Балкани” дадоха повече информация за тях. На страницата си във Фейсбук организацията оповестява, че двете хищни пернати са част от дълготрайна взаимна стратегия с Фонда за дивата флора и фауна и Дружеството за отбрана на хищните птици, за завръщането на този необичаен тип у нас.

Кои са лешоядите в Сливен и за какво се разхождат в центъра на града? През последните дни, два белоглави лешояда се...
Posted by on

Те са подаяние от International Centre for Birds of Prey – Англия, дружно с още 8 птици – белошипи ветрушки и египетски лешояд. След като минали карантина в Спасителния център за диви животни, трите белоглави лешояда при започване на март били пуснати на независимост в природата.

Тъй като птиците са възрастни екземпляри, излюпени и израснали в зоопаркови условия, те по-трудно се приспособяват за живот в дивата природа. Това е и повода да търсят близостта на хората и две от тях да се придвижат към града, като напълно умерено се разхождат в центъра на Сливен, без да се безпокоят, че някой може да им навреди. След получени сигнали от загрижени поданици на обитаемото място двата лешояда са хванати и върнати в естествен парк „ Сините камъни” за акомодация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР