Два банкомата в София устояха на атака с винтоверт, като

...
Два банкомата в София устояха на атака с винтоверт, като
Коментари Харесай

Бандити заставят банкомати да плюят пари в София и Варна с руски метод

Два банкомата в София устояха на офанзива с винтоверт, като задачата била бандитите да ги източат. Неуспешният опит за кражба е бил изработен в неделя против понеделник.

Камери снимали по какъв начин двама маскирани мъже ползват неповторимия Руски способ на машините, написа „ Телеграф”, базирайки се на криминалисти.

Банкоматите се намират пред офис на банка и в предверието й на столичния бул. „ Сливница”.

Камери на банката снимали по какъв начин в 00:58 часа в понеделник двама маскирани мъже се доближават първо до външния банкомат. С винтоверт пробили дребна дупчица над екрана и пъхнали вътре кабел. Целта била той да се свърже със сфтуера на АТМ-а и да го хакне, с цел да се програмира да плюе пари.

По същата скица работили и с второто устройство, което се намира в 24-часовата зона за наблюдаване. Интересното било, че апашите работели по 10-15 секунди, след което се скривали от обсега на камерите. Това се повтаряло съвсем до 4 часа на разсъмване.

„ Целта им била да не ги снимат толкоз камерите, с цел да не ги разпознаем”, разясниха проверяващи.

По думите им, този Руски способ се ползвал единствено на избран тип банкомати, защото не всички се поддавали на този тип операция.

Единият престъпник бил със сив суитшърт и шапка, другият с тъмносин, маска на главата и бейзболна шапка.

Записите към този момент са предадени на полицията.

От банката създали проверка през вчерашния ден и станало ясно, че не липсва нито лев от АТМ-ите. Първоначално даже никой не забелязал, че са манипулирани. „ При Руския способ няма взривяване, няма напълване, там всичко е тънко и има единствено една дребна дупчица, която може и да не се забележи на пръв поглед”, обясниха спецове по банкова сигурност.

Според служители на реда пък новият способ бил засечен и преди две седмици във Варна, където също се оказал несполучлив. За морската столица се счита, че опитите да се източат банкомати са дело на чужденци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР