Два български военни кораба привлякоха вниманието на експертите по време

...
Два български военни кораба привлякоха вниманието на експертите по време
Коментари Харесай

Два български военни кораба получиха висока оценка на изложение в Париж

Два български военни кораба привлякоха вниманието на специалистите по време на най-голямото ревю за военноморска техника и технологии Euronaval 2018, което се организира в Париж. Проектите им са направени от корабостроителницата „ МТГ-Делфин “, която е единствен български представител измежду 400-те фирми-участнички в ревюто.

Варненската компания показа 150-тонен транспортен съд за брегова защита (LPV-35) и 550-тонен патрулен транспортен съд за отбрана на изключителната икономическа зона (OPV-60). Двата плана получиха висока оценка от интернационалните специалисти и към тях демонстрираха интерес представители на най-високо равнище от страни от три континента.

„ Желанието ни е да си сътрудничим с страни, които би трябвало да се оправят по едно и също време с възходящата трудност на морската среда и лимитираните бюджети, “ изясни Светлин Стоянов, изпълнителен шеф на „ МТГ-Делфин “. „ Проектите ни са подчинени на модулния принцип, с цел да могат да бъдат приспособени към всички характерни условия на евентуалните клиенти, “ добави той.

Първият от новите планове на „ МТГ-Делфин “, OPV-60 идва в два разновидността. В по-леко въоръжената си трансформация корабът може да извършва задания по граничен надзор, наблюдаване и съпровождане, надзор на бежанските потоци, търсене и избавяне, отбрана на морските линии за връзка и надзор на рибарството. OPV-60 носи на палубата си дрон или лек хеликоптер, планувани да оказват помощ на екипажа с информация за оперативната картина, както и две лодки, вид RHIB.

Втората трансформация на 550-тонния транспортен съд съставлява солидно въоръжен бърз ракетен катер. За осъществяване на бойните си задачи, корабът разполага с четири противокорабни ракети и един комплекс за противовъздушна защита. И при двата разновидността артилерийското въоръжение включва 40 мм и 20 мм оръдия, както и две картечни установки.

По-малкият LPV-35 е и по-леко въоръжен. Корабът разполага с 20 мм оръдие и две картечни установки, само че все пак е изцяло кадърен да извършва задания по брегова защита, търсене и избавяне надзор на бежанските потоци. Палубен дрон и една лодка подкрепят екипажа за реализиране на задачите си.

В допълнение към по-малките кораби, в Париж „ МТГ-Делфин “ показва и обновения дизайн на своята корвета K-90, който се отличава с усъвършенствани благоприятни условия за водене на електронна битка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР