Два български филма ще бъдат прожектирани на Лондонския кинофестивал (BFI

...
Два български филма ще бъдат прожектирани на Лондонския кинофестивал (BFI
Коментари Харесай

Два български филма с прожекция на Лондонския филмов фестивал

Два български кино лентата ще бъдат прожектирани на Лондонския кинофестивал (BFI London Film Festival), тази есен. Събитието, проведено от Британския кино институт, се отличава от фестивалите във Венеция, Кан и Берлин от това, че то е обществено и всеки може да си купи билет, описа Павел Симеонов. Единственият фестивал с сходен размер, който е обществен, е този в Торонто.

 Два български кино лентата с прожекция на Лондонския кино фестивал

“Филмът, който открива фестивала, е “Блиц ” на Стив Маккуин, притежател на Оскар за “12 години иго ”, британец, защото обикновенo английски филм открива фестивала и доста други министър председатели на английски филми ”, описа Павел Симеонов.
 Два български кино лентата с прожекция на Лондонския кино фестивал Getty:Алекс Маккуин, Стив Маккуин, Бианка Стигър и Декстър Маккуин на международната премиера на кино лентата „ Блиц “ по време на церемония вечерта при откриването на 68-ия Лондонски кино фестивал на BFI на 09 октомври 2024 година в Лондон
Български филм също ще има премиера на фестивала. Става въпрос за “Стадото ” на режисьора Милко Лазаров. На BFI филмът, в койтоучастватВесела Вълчева и Захари Бахаров, ще бъде показан под името “TARIKA ”, описа Павел Симеонов.
 Два български кино лентата с прожекция на Лондонския кино фестивал " Стадото ", фотография:Национален кино център
Слушайте още от диалога в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР