Два австралийски щата са изложени на риск от недостиг на

...
Два австралийски щата са изложени на риск от недостиг на
Коментари Харесай

Австралия е изложена на риск от недостиг на електроенергия това лято

Два австралийски щата са изложени на риск от дефицит на електрическа енергия до края на годината на фона на прогнозите за горещо и изсъхнало лято там. Това излиза наяве от прогноза, оповестена през днешния ден от Австралийският оператор на енергийния пазар, оповестява " Ройтерс ".

Правителството е мажоритарен притежател на органа, само че частни снабдители на сила също имат дялове в него. Припомняме, че лятото в южното полукълбо на планетата обичайно стартира през декември. 

Според отчета щатите Виктория и Южна Австралия може да изпитат дефицит на електричество заради упования скок в търсенето на електрическа енергия в цялата страна поради летните горещини.

" Очакваме нараснало равнище на риск спрямо последните години, най-много заради по-горещи и по-сухи условия, а производството на електрическа енергия посредством горене на въглища бележи исторически спад ", сподели изпълнителният шеф на оператора Даниел Вестерман.

10-годишната вероятност за надеждност на австралийския енергиен пазар също разказва дълготрайните провокации при основаването на задоволително възобновима сила , която да размени потенциала, изгубен от прекъсването на въглищните електроцентрали. Австралия има огромни залежи на въглища, обаче вътрешният ѝ енергиен пазар е в развой на прекосяване към възобновими енергийни източници.  Около 62% от потенциалът от въглища ще бъде изведен от приложимост до 2033 година
 С нов закон Австралия орязва фрапантно въглеродните излъчвания
С нов закон Австралия орязва фрапантно въглеродните излъчвания

Те би трябвало да бъдат сведени до нула до 2050 година

Надеждността на националния пазар на електрическа енергия ще бъде изложена на риск при липса на " незабавни и настоящи вложения ", се прибавя в отчета. Вестерман прикани да се постави огромен приоритет върху тях. По думите му те ще подсигуряват, че " австралийските консуматори ще продължат да имат достъп до надеждни доставки на електрическа енергия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР