Два астероида с размерите на небостъргачи се готвят да преминат

...
Два астероида с размерите на небостъргачи се готвят да преминат
Коментари Харесай

Астероид с размерите на небостъргач преминава днес близо до Земята

Два метеорита с размерите на небостъргачи се готвят да преминат покрай Земята. Първият от метеоритите, наименуван 2016 CZ31, през вчерашния ден направи най-близкото си прехвръкване до Земята, другият 2013 CU83 - през днешния ден. Астероидът 2016 CZ31 е прелетял с приблизителна скорост от 55 618 километра в час. Астрономите считат, че метеоритът е с дължина към 122 метра в най-широката си точка.

Астероидът е заобиколил безвредно нашата планета, преминавайки на към 2 800 000 км от Земята, или повече от седем пъти междинното разстояние сред Земята и Луната.

Втората гигантска галактическа канара ще се движи със скорост 21 168 километра в час.

НАСА и други галактически организации наблюдават от близко хиляди сходни обекти наоколо до Земята.

Земята е извънредно уязвима от астероидни рискове. Обектите, които обикалят по-близо от 7 милиона благи от Земята, се смятат за рискови. От друга страна, НАСА работи по плануван конфликт с метеорит наоколо до земната орбита като част от задача, наречена Double Asteroid Redirection Test (DART). Целта е да се създаде система за отбрана против небесни тела, които могат да паднат на Земята.

Според отчет на TRT Haber, основан на Sciencealert, два метеорита с размерите на небостъргачи се доближават към Земята. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР