Два американски изтребителя вчера се приближиха до ирански пътнически самолет

...
Два американски изтребителя вчера се приближиха до ирански пътнически самолет
Коментари Харесай

Два американски изтребителя се приближиха до ирански пътнически самолет над Сирия

Два американски изтребителя през вчерашния ден се приближиха до ирански пътнически аероплан в небето над Сирия и водачът се принуди бързо да снижи машината, с цел да избегне конфликт, заяви Ройтерс, като се базира на формалната иранска организация ИРИБ.

Няколко души били леко ранени вследствие на внезапната маневра. Самолетът на самолетна компания Махан Еър, който летял от Техеран за Ливан, сполучливо се приземил на летището в Бейрут, откъдето по-късно се върнал в Иран.

Американски изтребител F-15 се разруши край британския бряг

Първоначално иранските медии оповестиха, че до самолета се доближил израелски изтребител, само че по-късно цитираха водача, който споделил, че изтребителите били два американски. Пилотът се свързал с водачите на изтребителите, с цел да ги предизвести да съблюдават безвредна отдалеченост и те се разпознали като американци, съгласно ИРИБ.

Според организация Фарс, представена от ТАСС, изтребителите се били доближили на стотина метра от самолета. Американски публични представители декларирали пред Ройтерс, че един изтребител на Съединени американски щати "Ф-15 " се доближил в рамките на видимост до иранския аероплан, само че бил на безвредна отдалеченост. Единият от източниците показал, че случаят станал в небето над Сирия.

Израел и Съединени американски щати от дълго време упрекват Махан Еър, че транспортира оръжия за свързани с Иран бунтовници в Сирия и други страни, отбелязва Ройтерс.

На борда на иранския аероплан не е имало политици или военни, заяви иранската организация Тасним, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР