Два американски бомбардировача бяха засечени да кръжат над България. Става

...
Два американски бомбардировача бяха засечени да кръжат над България. Става
Коментари Харесай

Два американски бомбардировача бяха засечени да кръжат над България

Два американски бомбардировача бяха засечени да кръжат над България. Става дума за 60-0026 (NOBLE41) и 60-0056 (NOBLE42).
Два бомбардировача B-52,
опериращи от базата Moron AB в Испания, са били засечени да кръжат над Южна България, оповестява БГНЕС.

Става дума за 60-0026 (NOBLE41) и 60-0056 (NOBLE42), и двата от които са с нуклеарен капацитет, само че не носят нуклеарни бомби, написа организацията.

Според специалисти забавното в тази ситуация е, че Европейското командване на Съединени американски щати (EUCOM) е оповестило разполагането на B-52, когато бомбардировачите към този момент са били на път.
Обикновено те го афишират по-късно.
„ Нашите B-52 се насочат към Източна Европа, с цел да вземат участие в многостранни учения със съдружниците ”, гласи пост на EUCOM в Тwitter.
На картата от Flight Radar може да се
види по какъв начин двата бомбардировача кръжат над Южна България, прелитайки непосредствено над магнитометъра в Панагюрище, след което са се насочили на североизток.
Единият от двата B-52 (60-0026, NOBLE41)
продължава интервенциите над Югоизточна Румъния, а другият B-52 (60-0056, NOBLE42) се насочи на изток над Словения.



От Министерството на защитата обявиха, че това са регулярни взаимни тренировки сред Военновъздушни сили на България и Съединени американски щати.
Още в края на февруари Военновъздушни сили на
България и Съединени американски щати организираха подготовка за симулиранo поразяване на цели. Тогава изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево
осигуриха прикритие
и въздушно пространство за деяние на бомбардировачите B-52 Stratofortress – част от Bomber Task Force 23-2, понастоящем основани във
военновъздушната база Морон в Испания.
„ Мисиите на Bomber Task Force са рутинни интервенции по целия свят, които показват уговорката на Съединени американски щати за групова защита като вземат участие в взаимни интервенции и учения с сътрудници и съдружници.
Съвместната подготовка обезпечи скъпа
опция за надграждане на подготовката на българските водачи и удостовери готовността на Военновъздушните сили на Република България да противодействат уверено на всевъзможни военни закани “, обявиха тогава от пресцентъра на МО.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР