Два американски бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress летели над Хасково и

...
Два американски бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress летели над Хасково и
Коментари Харесай

Американски бомбардировача В-52 кръжат над Хасково с часове СНИМКИ

Два американски бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress летели над Хасково и Кърджали в рамките на тренировъчни задачи през днешния ден. В продължение повече от два часа самолетите летяха в кръг над Югоизточна България.

Жителите на Хасково коментират кръглите следи на бомбардировачите в обществените мрежи. От там излиза наяве, че полетите са почнали към 11:40 часа през днешния ден и са траяли до към 13:15 ч. По-късно самолетите се отправили към Румъния, където единият най-вероятно е презаредил гориво във въздуха от въздушната цистерна Boeing KC-135R Stratotanker.

Данните в уеб страницата FlightRadar24 демонстрират, че бомбардировачите са излетели от летище в Испания, намиращо се покрай Севиля. Самолетите са се движели на към 7000 метра надморска височина, което ги е направило по-лесни за наблюдаване.



Бомбардировачът е дълъг 48.5 метра, а размахът на крилете му е 56.4 метра. Максималната скорост е към 1 050 км/ч., само че В-52 всекидневно лети с към 850 км/ч. Той може да носи 32 тона бомби и ракети.

Четирите стратегически бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress, способни да носят и нуклеарно оръжие, пристигнаха в Испания три дни, откакто президентът Владимир Путин замрази присъединяване на Русия в Договора за стратегическите нападателни оръжия - СТАРТ 2. Командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа тогава разгласи, че B-52 са посетили Естония. И там са направили прехвръкване на дребна височина в столицата Талин поради честванията на националния ден на независимостта.

Снимки: Feti Memo

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР