Два американски бомбардировача B-52H Stratofortres, които са част от въоръжението

...
Два американски бомбардировача B-52H Stratofortres, които са част от въоръжението
Коментари Харесай

Два американски бомбардировача ще прелетят над Балканите заради войната в Украйна


Два американски бомбардировача B-52H Stratofortres, които са част от въоръжението на НАТО ще прелетят над Балканите през днешния ден като знак на съпричастност към войната в Украйна.

Бомбардировачите ще извършат прелитания с ниско доближаване над постройката на държавното управление в Скопие, Северна Македония, и площад " Скендербег " в Тирана, Албания. Те ще прелетят и по крайбрежието на Черна гора и Ловриенац в хърватския Дубровник, оповестява Агенция Франс Прес.

" Целта на всяко прехвръкване е да се показва ангажираността и вярата на Съединени американски щати в съдружниците и сътрудниците от НАТО, ситуирани в Югоизточна Европа ", се споделя в изказване на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа.

Ако времето е неприятно, полетите може да бъдат анулирани.

B-52H Stratofortress е тежък бомбардировач с огромен обхват на деяние, кадърен да изстрелва най-широкия набор от оръжия в инвентара на Съединени американски щати. Те са дълги 48,5 метра, размахът на крилете им е 56,4 метра, тежат към 83 тона и костват към 84 милиона $. B-52H Stratofortress могат да летят на височина до 15 000 метра и имат петчленен екипаж, прецизира hr.n1info.com.

Съюзниците от НАТО изпращат кораби и самолети, с цел да подсилят източния фланг на алианса в отговор на експанзията на Русия в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР