Два американски бомбардировача B-1B Lancer прелетяха над Корейския полуостров. Военните

...
Два американски бомбардировача B-1B Lancer прелетяха над Корейския полуостров. Военните
Коментари Харесай

Демонстрация на сила: Американски бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров

Два американски бомбардировача B-1B Lancer прелетяха над Корейския полуостров. Военните машини за първи път организираха нощен подготвителен полет покрай Северна Корея, съпровождани от японски и южнокорейски изтребители F-15K, оповестява пресслужбата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Както се прецизира в известието, в учението са взели участие два свръхзвукови тежки бомбардировачи B-1B. Те са били трансферирани въз основата Андерсен на остров Гуам в Тихия океан. Самолетите са пристигнали там от базата Елсуърт в Южна Дакота.

" Бомбардировачите извършиха задача в региона на Японско море ", означават от пресслужбата на американските Военновъздушни сили. Според Тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, бомбардировачите за първи път са провели нощни учения, взаимно с изтребителите на въздушните сили на Япония и Южна Корея. Военните летци на трите страни са " усъвършенствали бойните умения ", обявиха от пресслужбата на Военновъздушни сили США.

Майор Патрик Апългейт от американската войска показа, че „ нощните образования дружно със съдружниците от Япония и Република Корея са значими и са ясна проява на опциите на трите страни ".

Самолетите B-1B са способни да долетят от Гуам до Пхенян за по-малко от три часа. През последните месеци Съединени американски щати на няколко пъти демонстрираха своята мощ като проведоха полети на тези бомбардировачи над Корейския полуостров.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР