Два акта за констатирани нарушения връчи община Русе на БТК

...
Два акта за констатирани нарушения връчи община Русе на БТК
Коментари Харесай

Община Русе наложи санкции за разкопани улици

Два акта за установени нарушавания връчи община Русе на " БТК " ЕАД. Причината за издаването им е, че сдружението е подхванало дейности, свързани с разкопаване на улични и тротоарни настилки, както и засипването на построени подземни мрежи или уреди, без да е уведомило документално общината. Изкопните действия, за които не е издадена краткотрайна организация на придвижването, се намират на 6 основни кръстовища на територията на града. През миналия месец чиновници на СЗ " КООРС " също са глобили неведнъж подизпълнители на обекти на телекомуникационната компания поради нерегламентирани строително-ремонтни действия.

При инспекции на работните обекти на компаниите реализатори по така наречен воден цикъл чиновници от общинския отдел " Екология " също са съставили актове за определяне на административни нарушавания, свързани с ремонтните действия на кръстовищата на " Ялта " и " Олимпа ".

Припомняме, че преди близо месец кметът Пенчо Милков съобщи категорично, че повече няма да разписва заповеди за краткотрайна организация на придвижването, до момента в който не бъде възобновено предходното положение на уличната и тротоарната настилка. Тогава той насочи остра рецензия към четирите сдружения, които разпореждат на компании реализатори строително-монтажни действия - ВиК, " Топлофикация ", " Овергаз " и " Енерго-Про ", и изиска от тях да бъде въведена нужната организация, маркировка и разчистване при ремонтните действия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР