Дузината изтребители МиГ-29СМТ в авиобазата Хмеймим пристигнали в постоянната база

...
Дузината изтребители МиГ-29СМТ в авиобазата Хмеймим пристигнали в постоянната база
Коментари Харесай

Всички руски изтребители МиГ-29СМТ отлетяха от Сирия

Дузината изтребители МиГ-29СМТ в авиобазата Хмеймим пристигнали в непрекъснатата база в Астраханска област след сполучливо изпълнените си задания в Сирия, заяви пресслужбата на съветското МО. Екипажите са посрещнати от заместник-главнокомандващия Върховен касационен съд на РФ генерал-лейтенант Сергей Дронов, заяви ТАСС. Изтребителите бяха там за изпитния в бойни условия, което спомогнало да се дефинират задачите на по-нататъшната рационализация на самолета, настояват висши военни от Върховен касационен съд. Констатирали били някои дефекти на машината, които ще бъдат отстранени по време на близката рационализация.

МиГ-29СМТ изпълнили Сирия над 140 бойни полета и взели участие в съпровождане на други ударни самолети, като работили в състав на звено (4-6 самолета). Придобитият опит ще способства за по-нататъшното развиване на поколението МиГ, смята американският специалист от The National Interest Дейв Маджумдар. Според него, Върховен касационен съд Русия възнамеряват модернизиране на всички останали МиГ-29 до стандарта „ СМТ” и да закупят като начало избран брой МиГ-35, които главно ще бъдат предоставени за износ.

На 11 декември Владимир Путин заповяда начало на извеждане на контингента от Сирия.

БЛИЦ напомня, че многофункционалният МиГ-29 е в класата на леките изтребители: неговата естествена полетна маса е малко над 16 тона (максимална – 21 тона), до момента в който при Су-30 естествената полетна маса е 25 тона (максимална – 35 тона).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР