Дузина души бяха ранени, включително 27-годишна жена и нейното 9-месечно

...
Дузина души бяха ранени, включително 27-годишна жена и нейното 9-месечно
Коментари Харесай

На живо: Дузина ранени при руска атака срещу Херсонска област в Украйна

Дузина души бяха ранени, в това число 27-годишна жена и нейното 9-месечно бебе, при съветска офанзива против южния украински район Херсон, сподели неговият губернатор в неделя. Прочетете нашия блог онлайн за всички най-нови събития по отношение на войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

7:47 сутринта: Дузина ранени, в това число бебе, при съветска офанзива против Херсонска област в Украйна, сподели губернатор

Десетина души бяха ранени, в това число 27-годишна жена и нейния 9-мес. -старо бебе, при съветска офанзива против южния украински район Херсон, сподели неговият губернатор в неделя.

„ Херсонският район претърпя още една ужасна нощ “, написа губернаторът Александър Прокудин в приложението за известия Telegram.

Жената и бебето са приети в болница със междинни рани, сподели той и добави, че 33-годишен доктор от Червения кръст също е ранен.

Няколко къщи и газопроводи са били развалени при нападението.

През последните 24 часа, Руските сили са направили 59 офанзиви против Херсон, заяви администрацията на района в Telegram, в това число 19 случая на обстрел на град Херсон, административния център на района.

FRANCE 24 не можа без значение да ревизира отчетите. Няма неотложен коментар от Русия.

3:29 сутринта: Русия ще търси връщане в органа на Организация на обединените нации за правата макар войната в Украйна

Русия, която беше изхвърлена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, откакто нейните сили нахлуха в Украйна, ще се опита да се завърне в органа във вторник – нерешителен ход, който ще даде индикатор за неговата интернационална поддръжка.

Общото заседание на Организация на обединените нации ще гласоподава този ден, с цел да избере 15 нови членове на основания в Женева орган на Организация на обединените нации за периоди от 2024 година до 2026 година

Кандидатурата на Москва провокира песимизъм и гласуването ще пристигна единствено няколко дни откакто съветска ракетна офанзива против украинското село Гроза умъртви повече от 50 души в сцена на кланица.

„ Надяваме се Организация на обединените нации членовете твърдо ще отхвърлят неуместната кандидатура (на Русия), сподели представител на Държавния департамент пред Агенция Франс Прес при изискване за анонимност.

„ Членове на съветските сили са направили нарушавания на интернационалното филантропично право, в това число военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна “, добави представителят.

1:02 сутринта: Зеленски приканва за международна взаимност с Израел

< p> Украинският президент Володимир Зеленски прикани международните водачи в събота да покажат взаимност и единение в поддръжката на Израел и осъждайки „ терористичната офанзива “ на палестинската ислямистка формация Хамас.

Премиерът Бенямин Нетаняху даде обещание „ могъщо възмездие “ след изненадващо нахлуване от Хамас умъртви повече от 200 души в най-смъртоносния ден на принуждение в Израел от половин век.

Зеленски, чиято войска води война, която Русия стартира против нея преди 19 месеца, сподели, че Израел – тъкмо като Украйна – има „ всеки право ", с цел да се отбрани.

" Нека полезността на човешкия живот и нетърпимостта към терора бъдат правилата, които най-сетне ще обединят целия свят ", сподели Зеленски във вечерното си видео послание.

Ключови събития от събота, октомври 8:

Украински обстрел на съветския граничен район Белгород умъртви един човек в събота сутринта, оповестиха локалните управляващи.

Руският президент Владимир Путин в събота разгласи началото на доставките на газ за Узбекистан през Казахстан, подтик за съветската промишленост, наранена от вълната от западни наказания поради офанзивата в Украйна. Москва разчита в огромна степен на приходите от сила, само че износът е намалял внезапно след офанзивата.

(ФРАНЦИЯ 24 с Агенция Франс Прес, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР