Дуварът около имението на Иво Прокопиев в Созопол е незаконен.

...
Дуварът около имението на Иво Прокопиев в Созопол е незаконен.
Коментари Харесай

Съдът окончателно: Дуварът на Прокопиев на Буджака е незаконен

Дуварът към имението на Иво Прокопиев в Созопол е противозаконен. Това постанови с дефинитивно решение Върховният административен съд.

С решението от през вчерашния ден тричленен състав на Върховен административен съд удостоверява решението на Апелативния съд в Бургас, с което е отхвърлена тъжба на Прокопиев против заповедта за унищожаване на високата ограда към парцела му в местността Буджака.

" Решението е годно, възможно и вярно ", постановява Върховен административен съд в дефинитивно решение, с което и осъжда Прокопиев да заплати правосъдните разходи на Община Созопол по делото в размер на 1080 лв..

" Безспорно се касае за градеж, осъществен в отклоняване с издаденото позволение за градеж № 347/08 ноември 2006 година на основния проектант на Община Созопол. Правилен е изведеният извод, че градежът е противозаконен над позволената част - написа още в решението - От заключението на назначената и призната съдебно-техническа експертиза е открито, че на място е построена ограда с цокъл 0,60 м., изпълнен в границите на разрешението за градеж и стена, при позволена „ ажурна “, построена като компактен тухлен дувар, което в действителност съставлява противоречие с даденото позволение за градеж. "

" След като процесния градеж е осъществен в значително отклоняване на посочените строителни позволения, без позволение за градеж, премахването му е в сходство с член 225 алинея 2 Закон за устройство на територията. В съответният случай са налице материално-правните предпоставки за издаване на заповед за унищожаване на противозаконен градеж ", удостоверява Върховният административен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР