Дуръс. Най-малко 20 са загиналите при земетресението в Албания от

...
Дуръс. Най-малко 20 са загиналите при земетресението в Албания от
Коментари Харесай

„Нова ТВ“ : Най-малко 20 са загиналите при земетресението в Албания и почти 600 са ранени

Дуръс. Най-малко 20 са починалите при земетресението в Албания от тази заран и съвсем 600 са ранени, оповестяват албанските медии, представени от македонският ефирен канал “Нова ТВ “

Земетресението с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер и с епицентър сред Дуръс и Тирана на дълбочина 10 километра е блъснало в ранните часове на деня. След мощното земетресение са последвали още няколко афтършока. Спасителните интервенции не престават.

Албанският министър председател Еди Рама и водачът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша посетиха регионите на Дуръс и Тумана, които са най-засегнати от земетресението. Баша прикани неотложно Рама да разгласи изключително състояние.

Придружен от вицепремиера Ериона Браче и вътрешния министър Сандрер Леша, Рама се срещна с локални поданици, чиито къщи бяха разрушени при мощно земетресение.

" Днес, повече от всеки път, ние стоим със фамилиите на тези, които са изгубили своите близки освен това естествено злополучие ", сподели Рама.

Премиерът изрази най-дълбоките си съболезнования, като увери всички, чийто членовете на фамилията към момента са в капан под руините, че управляващите вършат всичко належащо, с цел да спасят всеки човек.

Той сподели, че до момента от руините са избавени 41 души.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР