Дупница. Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница

...
Дупница. Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница
Коментари Харесай

Кюстендил: Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница в Дупница

Дупница. Около 2 млн. лв. са отговорностите на общинската болница в Дупница. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Емил Гущеров, ръководител на Общински съвет – Дупница. По думите му има доста добра оценка за работата на назначения пълномощник в лечебното заведение. „ Почти всички съветници показаха своето позитивно мнение от работата на прокуриста, от резултатите които госпожа Иванова е постигнала за тези три седмици. За това време тя е съумяла да анулира или да предоговори контракти и финансови взаимоотношения с разнообразни институции, а на база на това са спестени към този момент близо 72 хиляди лв. на годишна база. Това са най-много предоговорени взаимоотношения с разнообразни компании и институции. Вижда се, че нейният избор беше извънредно верен, тъй като това беше и нашата съществена цел – да запушваме пробойните и всички течове в харченето ”, уточни Емил Гущеров.
Според него настрана прокуристът е разкрил и нерегламентирани заплащания в аптеката, която е в общинската болница. Там надлежно ще бъдат наложени и санкции, тъй като става въпрос за злоупотреби. „ Свършила е доста работа. Прокуристът беше определен и за още нещо, което е доста значимо, а точно да получим точна картина за финансовото положение на лечебното заведение. До момента имаше разнообразни данни за отговорностите на болничното заведение. Стана ясно, че отговорностите на общинската болница възлизат на към 2 млн. лв. ”, сподели Емил Гущеров.
Той съобщи също, че част от констатациите на прокуриста на болничното заведение са свързани със злоупотреби в лечебното заведение. „ На срещата, която организирах, беше предложено да се подадат сигнали до съответните институции, тъй като в някои действия има засечени злоупотреби. Другото нещо е неналичието на задоволително адекватност при стопанисването на лечебното заведение. Беше даден образец за по-високо заплащане при осъществяване на услуги и при някои медикаменти ”, сподели Емил Гущеров. По думите му прокуристът е на мнение, че не би трябвало да бъдат намалявани и равнищата на подготвеност на болничното заведение, тъй като разновидността да има доходи в общинската болница е да се запазят тези равнища. Според него всички дружно ще съумеят да стабилизират общинската болница.
„ Повод за това ми дава пламъкът който видях в очите на прокуриста и на завеждащите на отделения в болничното заведение. Те би трябвало да се движат дружно, да бъдат един тим, с което да реализират резултатите и болничното заведение да бъде нормализирана. На срещата участва и господин Стоилов, който е предлагането за нов шеф на лечебното заведение. Надявам се, че в случай че бъде определен и получи поддръжката на общинските съветници, той ще работи дружно със завеждащите на отделенията ”, сподели Емил Гущеров. Според него лечебното заведение има невероятни лекари и специалисти, въпросът е положителният мениджмънт.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР