Дупничаните Васил Петров – Бахамата, на 47 г., съпругата му

...
Дупничаните Васил Петров – Бахамата, на 47 г., съпругата му
Коментари Харесай

Бахамата и жена му остават зад решетките

Дупничаните Васил Петров – Бахамата, на 47 година, брачната половинка му Лидия, на 44 година, остават зад решетките, а синът им Димитър, на 21 година, е под домакински арест. Тримата са упрекнати за измами за 530 хиляди лева. Районният съд в Благоевград дефинира ограниченията за неотклонение на фамилията. Синът не е осъждан, бащата е оправдан, а майката е с условна присъда за опиати. 

Определението на Районния съд предстои на обжалване пред Окръжния съд. 

В сряда тримата бяха привлечени към наказателна отговорност за това че от 1 юни 2022 година до 20 февруари 2023 година на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при изискванията на продължавано закононарушение, направили четири обособени действия, за да набират за себе си имотна полза. Сговорили се да вкарат в подвеждане разнообразни жители, че ще извършат за тях избрани задания: ще им продават леки и товарни коли, ще им спомагат за правене на планове за публични поръчки, ще трансферират благосъстоятелност върху неподвижен парцел, да бъдат подхвърлени опиати в автомобил, ще спомагат за събиране на парични отговорности. За това обвинените авансово получавали разнообразни суми, без да извършват поетите задължения. Така предизвикали имотна щета на жертвите си в размер на 523 800.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение,  за което се планува наказване отнемане от независимост от една до осем години и конфискация на половината от имуществото. Сезирана е КПКОНПИ за осъществяване на инспекция на имущественото положение на тримата упрекнати за непозволено облагодетелстване, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР