Дупничанин влиза в затвора, след като източи 1031,49 лева от

...
Дупничанин влиза в затвора, след като източи 1031,49 лева от
Коментари Харесай

Затвор за дупничанин - източил хилядарка от картата на приятел и ги профукал за хазарт

Дупничанин влиза в пандиза, откакто източи 1031,49 лв. от картата на другар и похарчи парите за залагания в интернет. За по-малко от месец хазартният вид употребявал кредитната карта на сътрудника си рекордните 67 пъти за онлайн играта си, оповестява struma.bg. Той употребил картата за времето от 17.11.2015 година до 31.12.2015 година в гр. Дупница, въвеждайки кода за оторизация на неприсъствено заплащане без единодушието на титуляря й, с цел да извърши онлайн разплащания в уеб страницата за хазартни игри. Двамата се познавали от години, а няколко месеца в края на 2015 година по стичане на събитията във компанията, в която били ангажирани, постоянно пътували дружно в командировка. Налагало им се даже да спят в една стая.

По време на едно от пътуванията, до момента в който сътрудника му спял, дупничанинът си записал всички данни от картата. Първият трансфер е от 17 ноември същата година, тогава той заредил играта в интернет с действителни пари, като употребявал данните от кредитната карта на приятеля си.

Интернет играта имала платени варианти, посредством потреблението на които всеки състезател прогресирал по-бързо в нея. Така дупничанинът играл до Нова година, употребявайки платените варианти на играта, като вкарвал номера на непознатата банкова карта. Колегата му при опит да пазари в магазин в Дупница останал неприятно сюрпризиран, че не може да заплати стоката заради липса на кредитен предел. В хода на правосъдните дирения запаленият състезател се признал за отговорен, той не употребявал ПИН кода на картата, защото в този тип
залагания било задоволително единствено да вкара фабричния код.

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказване отнемане от независимост за период от две години, което да се изтърпи при първичен непоколебим режим. За закононарушението са планувани две кумулативни санкции, отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция до двойния размер на получената сума. Съдът обаче отиде на минимума, защото хазартният дупничанин призна виновността си. Той ще би трябвало да заплати в интерес на страната по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил и сумата от 608, 58 лв., представляваща направени разходи за експертиза на стадия на досъдебното произвеждане.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР