Дупки, изкъртени плочки, падащи клони - това са част от

...
Дупки, изкъртени плочки, падащи клони - това са част от
Коментари Харесай

Жител на Русе с писмо до кмета: Г-н Кмете, искаме да живеем в поддържан град!

Дупки, изкъртени плочки, падащи клони - това са част от проблемите.

Русенка реши да изрази недоволството си от инфраструктурата в града. Тони Петкова написа дълъг пост в обществената мрежа Facebook, който пост е ориентиран към кмета на Русе - Пенчо Милков. Дали обаче той се рови из Facebook групите, с цел да чете постове на жители - можем единствено да гадаем.

" Кмет звучи гордо, само че за жал не във всички общини ", с тези думи стартира обявата на Тони. Жената споделя, че е възмутена от дупките в града. " Пътувах до магазин в града и с цел да не ми е скучно пропадах ту в ляво, ту в дясно в дупки, образували се като последица от по този начин наречения воден цикъл, който тук-там е приключен, само че към момента не е асфалтирано и ще остане несъмнено по този начин най-малко още няколко месеца. Голяма хубост е в целия град... умно решение ", написа Петкова, която отбелязва, че това е най-малкият проблем.

" Искам да Ви споделя друго, мисля нещо доста по обезпокоително. Тази заран, като си вървях за " Лидл " по улица " Васил Петлешков ", в ранното дъждовно утро от дърво наклонено за благополучие към пътното платно се откърти един влажен и прогнил клон и падна тъкмо пред една движеща се кола вследствие на което дамата спря като замаяна. Не бих желала да си представям какво би било, в случай че този клон беше накривен към тротоара, където минават хора. А другото, което тотално ме изуми е, че по същия тротоар на знак СТОП пред енерго-про, кабел е завързан за самия знак, хубаво завит към знака ", добавя още Тони.



Русенката не намира думи, с цел да опише в какъв град живее. " Толкова ли е мъчно хората от общината да минават и да вършат инспекции на изсъхнали клони и висящи кабели и жици (на каквото се натъкнах и тази сутрин) ".

Ето по какъв начин завърша обявата на Тони:

" Господин кмете, на мен не ми е прелестно да се движа по улички където тротоарите са с изпочупени плочки (понеже аз съм най-вече пешеходец и това ми прави впечатление) надигнали се нагоре, където можеш да се спънеш, да си счупиш крайник или нещо още по-лошо, шахти задръстени от листа и опаковки. Не знам толкоз ли е мъчно да минават служащите на общината да почистват освен основната пешеходна улица, а и прилежащите странични дребни улички.

Господин кмете, аз и моите съграждани желаеме да живеем в чист и поддържан град, с цел да ни е ярко в душата. Защото мъдрите хора са споделили каквото ти е в душата, такова ти е и към! ".



Други поданици на Русе разясняват обявата, като означават, че градът е в това състояние от доста години. Многократно се подават сигнали за разнообразни проблеми, само че те биват неглижирани.

" Лично подадох сигнал на тел. 112 за строшен огромен клон, който висеше над тротоара и можеше освен пешеходец да убие на място, а да падне върху преминаваща кола. Дойдоха от пожарната. Оградиха тротоара с лента и си отпътуваха. Пешеходците слизаха на платното за придвижване. Много комплицирано беше да го закачат с въже и да го пернат да падне ", написа Петър Атанасов.

" Може да предизвика неодобрение, само че къде сме ние жителите на Русе? Защо има камари нечистотия, за какво нямаме съзнанието на тези, които все даваме за образец, постигнали са го със наказания и ги държат по този метод! При нас единствено права търсим, нямаме отговорности, те са някого, безхаберието е обхванало всички! Каквито жителите, подобен и кмета, подобен и градът! Весели празници и след тях се огледайте на какво наподобява градът ни! ", разяснява Цветелина Иванова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР