"Дупката" в капитала на трезора се оказа много голяма, а

...
"Дупката" в капитала на трезора се оказа много голяма, а
Коментари Харесай

Руската прокуратура разследва шефа на ”Лукойл”

"Дупката " в капитала на трезора се оказа доста огромна, а страната очевидно не желае да налива нови средства, откакто притежателят Вадим Беляев се скри зад граница с откраднатите пари и няма желание да се връща в страната, заяви Рупрес.орг.
Затова Централната банка се е обърнала към прокуратурата в Русия с молба да ревизира съмнителните покупко-продажби на банкрутиралата банка, довели до приключване на капитали и до затварянето й. Това стана ясно от изявление на зам.-председателят на банка Русия пред "Блумбърг ".
При разкриване на противозаконни покупко-продажби, акционерите на "Откритие " ще би трябвало да внесат изчезналата сума в капитала на банката. Сред тях са и трима от най-богатите руснаци - Вагит Алекперов, началник на "Лукойл ", неговоият сътрудник Леонид Федун и Александър Мамут, притежател на огромен холдинг.
Досега Централната банка на Русия съумя да върне активи на стойност 31 милиарда рубли и налични пари от 15 милиарда рубли във банкрутиралия трезор.
Дупката обаче е доста по-голяма - над 300 милиарда рубли или към 5 милиарда $. При разкриване на противозаконни покупко-продажби, банка Русия може да конфискува част от имуществото на акционерите поради нанесени вреди. Една такава договорка към този момент е била открита - при покупката на една компания в Архангелск при действителна цена от 400-500 милиона $, за нея банката е платила 1.5 милиарда $. разликата сред действителната цена и платената явно е била присвоена от крупните акционери, измежду които и Алекперов, отбелязва съветското издание. Ако се потвърди корист, част от активите на милиардерите-акционери могат да бъдат иззети. За Алекперов и Федун това може да са акции на "Роснефт ", които те имат като частни лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР