Дупката беше с диаметър 5 мм и няма как това

...
Дупката беше с диаметър 5 мм и няма как това
Коментари Харесай

Стрелба по автобус в Пловдив от училище

Дупката беше с диаметър 5 мм и няма по какъв начин това да стане от удар с камък, сподели водачът Димитър Димитров

Автобус от линия номер 12 на градския превоз в Пловдив е бил обстрелван нощес. Пред Нова телевизия водачът Димитър Димитров посочи, че дупката е била с диаметър 5 мм. Няма по какъв начин това да стане от удар с камък, изясни той.

„ Стреляно е, тъй като дупката е по-тънка и от цигара. Предполагам, че може това да е станало от двора на учебното заведение. За първи път ми се случва да се стреля по рейса “, показа Димитров. 

Криминалистите допускат, че нападателят е стрелял с въздушна пушка или прашка. За благополучие няма потърпевши, сподели пък кореспондентът на бТВ Райна Зайкова. 

Счупено е стъклото на рейса. То към този момент сменено с краткотрайно стъкло.

Шофьорът на рейса Димитър Димитров описа, че при наближаването на учебното заведение Елин Пелин е чул гърмеж и е отбил вдясно. Той е излязъл от рейса и е видял напуканото стъкло.  

„ Случи се в края на работният ден. Приключих към 21:50 часа и потеглих да се прибирам към гаража. Отбих и тогава погледнах, че има дупка в стъклото. Бях самичък. Нямаше хора, тъй като се прибирах към гаража “, прецизира мъжът.

Димитров си спомня, че и преди е имало такива случаи на вандализъм против рейс с камъни.

„ Това не е първо нахлуване по наш рейс. Имаше офанзиви с камъни “, сподели пък Костадин Тотков от “Автобусни транспорти ” - Пловдив.

Той прикани да се ускори полицейското наличие в региони като Столипиново и към последните спирки. 

Полицията търси към момента нападателите на рейса. Преглеждат се и видеокамери.

От полицията настояват, че няма данни да е стреляно по рейса, оповестява Нова телевизия. А от общината се надяват новата социална поръчка за електронно таксуване да започва скоро, тъй като в нея е планувано рейсовете да бъдат оборудвани с охранителни камери, с цел да може сходни прояви на вандализъм да бъдат записани.

Тотков изясни, че към този момент е сложено краткотрайно стъкло на стойност 500 лв.. То ще остане на рейса, до момента в който не дойде новото, а това ще отнеме близо месец. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР