Дупета и цици пречат на качествената музика, категорична е певицата

...
Дупета и цици пречат на качествената музика, категорична е певицата
Коментари Харесай

Ицо Хазарта и Мариана Попова на нож заради помощите! Рапърът: Това е спасителен пояс за некадърници

Дупета и цици пречат на качествената музика, безапелационна е певицата Мариана Попова.

Изпълнителката скочи против Ицо Хазарта , откакто рапърът оспори решението на властта да даде на близо 1000 музиканти по 4350 лева помощи. В обществените мрежи хип-хоп звездата съобщи, че концепцията е несправедлива, защото обезщетения би трябвало да бъдат отпускани против декларирани приходи, а не против скритите такива.

Ицо застава и срещу друго заричане, което получиха персонално от премиера Бойко Борисов родните артисти, а точно наложителна квота за лъчение на българска музика в медиите.

„ Това постоянно е бил избавителният пояс на всички некадърници ", отсича Ицо. За въвеждане на такава квота се приказва от години, а частните радиа постоянно са упреквани, че не дават поле за изява на млади и надарени създатели.

Съвсем по друг метод вижда обстановката Мариана Попова . Известната певица, сходно на хиляди свои сътрудници, е без работа от месеци насам поради пандемията. „ Как се добираш до сцената, с цел да работиш и да изкараш пари и след това да си платиш налога върху тях, когато пътя към суетата е задръстен от задници, цици и порно, което е с доста мощно наличие и в твоите видеа?! ", пита бясната Мариана в отговор на Хазарта.

Любо Киров също не закъсня с отговора си към Ицо: „ Нямам нищо срещу да дава данъчната си декларация, в случай че решите, че ще изплатите най-малко 80% обезщетения съгласно налозите и осигуровките, които съм платил през последните една, две или три години, както споделя Хазарта ".

След отвореното писмо на Рут Колева до премиера Бойко Борисов държавното управление реши да подкрепи с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните създатели на свободна процедура у нас като еднократна помощ в изискванията на пандемията. Това значи, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лв. (3250 лв. плюс 100 лв. осигуровки), като за задачата са планувани 4 267 000 лв..

В писмото до властта се споделя, че музикантите на свободна процедура у нас са измежду най-ощетените от началото на пандемията и би трябвало да бъдат подкрепени. Писмото е подписано от към стотина музикални създатели, измежду които Любо Киров, Владимир Ампов Графа, Иван Лечев, Камелия Тодорова, Антони Дончев, Борислав Бояджиев, Орлин Павлов, Мирослав Иванов, Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Румен Бояджиев, Дичо Христов .

Присъстват имената и на Тони и Фики Стораро, което изненада мнозина, защото двамата са фолкзвезди. Скандали взривиха музикалните среди у нас след писмото. Парите, които ще получат родните музиканти, разделят гилдията на лагери и текат яростни разногласия за и срещу мярката. Някои по-възрастни реализатори се почувстваха наранени от това, че в своето изказване Рут Колева загатва парите, които преди месец министерството на културата раздаде на спечелили в „ Златният Орфей ".

„ Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за „ Златният Орфей " не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за подобен фестивал. Та, Рут, апелирам те, замлъкни и си затвори плювалника, в случай че обичаш, тъй като се вижда, че нищо не ти е ясно ", избухна Деян Неделчев Икебаната.

За да успокоят пристрастеностите, подписалите писмото с претенции за обезщетения се наложи да разяснят някои детайлности. Най-важната сред тях е, че не всеки, който е подписан като подкрепящ концепцията, ще получи заплащане. Такова да вземем за пример няма да желае Влади Ампов Графа, който обаче застава зад концепцията на сътрудниците си. Фолкзвездите Тони и Фики Стораро също не претендират за приемане на помощи, само че поддържат засегнатите сътрудници, написа „ България Днес “.

Друга значима детайлност е, че музикантите на свободна процедура нямат отбрана от безработица, само че не са освободени от заплащане на налози върху приходите си. Ето за какво една от дилемите на властимащите в този момент е да се преструктурира програмата „ Запази ме ", с цел да включва и самонаетите лица.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР