dunavmost.comДва месеца преди изборите за евродепутати Централната избирателна комисия обяви,

...
dunavmost.comДва месеца преди изборите за евродепутати Централната избирателна комисия обяви,
Коментари Харесай

ЦИК: Машинното гласуване най-вероятно ще се провали

dunavmost.com

Два месеца преди изборите за евродепутати Централната изборна комисия разгласи, че машинното гласоподаване най-вероятно ще се провали.

Причината - няма кой да сертифицира устройствата.

Все отново идната седмица ще бъде оповестена публичната поръчка за доставка на машините, макар, че липсва институция, която да ги сертифицира, съобщи ръководителят на ЦИК Стефка Стоева.

„ Всички държавни органи отхвърлят да изпълнят тази активност, тъй като споделят, че не е в тяхната подготвеност и не разполагат с такава опция “, изясни Стоева.

В 3000 секции би трябвало да се гласоподава с машини на евроизборите, в 6000 - на локалните през есента. Засега обаче пет държавни организации, измежду които ДАНС и Агенцията по метрология са дали отговор публично, че нямат отношение към узаконяването на машините.

Миналото лято изборният орган беше наказан да обезпечи опция за машинно гласоподаване. До момента обаче публичната поръчка се бави.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР