Дунав Русе приема Левски в 1/16-финалите на Sesame Купа на

...
Дунав Русе приема Левски в 1/16-финалите на Sesame Купа на
Коментари Харесай

Дунав търси сензация срещу Левски за Купата

Дунав Русе приема Левски в 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Мачът е на градския стадион в Русе в 18:00 часа и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT, а в Novsport.com ще може да бъде проследен онлайн.

Домакините по никакъв метод не са новобранци в този дуел. Дунав заема шестата позиция във Втора лига. Тимът от крайдунавския град се намира единствено на 4 точки от третата позиция и знае. Целта пред Мартин Ковачев и неговите футболисти е атакуване на първите места и завръщане в елита през идната година. Проблемът за русенци е, че имат едвам 14 маркирани гола в 17 мача, което е най-слабото достижение измежду топ 15 от тимовете в шампионата.

От своя страна, Левски изпитва съмнения в последните си срещи. Тимът на Николай Костов има едвам един триумф в последните си седем мача. " Сините " са стимулирани да запишат първи триумф от един месец насам. За последно отборът на Николай Костов надви над Черно море (1:0) на 22 октомври, след което подреди две загуби и две равенства. Като приоритет пред Левски се обрисува точно Купата, тъй че столичани ще създадат всичко допустимо да не позволен изненада през днешния ден.

Наставникът на гостите ще би трябвало да се оправя и със съществени кадрови проблеми. Защитата на столичани ще претърпи промени, защото Цунами е навън до края на месеца поради травма, Жереми Петрис е осъден, а Хосе Кордоба е зает с националния тим на Панама. Под въпрос за срещата е и Кристиан Димитров, който също лекува контузия. Аут е и Николай Михайлов, както и трайно контузените Уелтон и Билал Бари. Възстановеният Джавад Ел Джемили обаче е подготвен за игра.

Миналата година русенци отпаднаха на тази фаза, откакто отстъпиха на Арда с 1:2, до момента в който Левски се оправи без проблем с Вихрен (4:1). Още в идващия кръг обаче " сините " изгубиха от Лудогорец.

Победителят от тази двойка ще срещне Хебър в идващия стадий на шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР