Дунав Русе посреща Локомотив Пловдив в мач от 30-ия кръг

...
Дунав Русе посреща Локомотив Пловдив в мач от 30-ия кръг
Коментари Харесай

Дунав ще залива раздвоения Локомотив Пловдив

Дунав Русе посреща Локомотив Пловдив в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Русе е от 17:30 и може да го наблюдавате минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Всяка извоювана точка за Дунав е значима в битката за опазване на елитния статут на тима в Първа лига. В същото време Локомотив Пловдив наподобява съсредоточен върху представянето си за Купата на България и това дава леко преимущество на русенци.

Дунав навлезе в най-хубавата си серия през сезона от 4 следващи мача за състезание без загуба – 3 равенства, последвани от победа с 5:3 над Славия в София. Освен това "драконите " се разписаха във всяка от последните 6 турнирни срещи, като Исмаил Иса има 3 гола и 2 асистенции в трите мача от плейофната фаза.

Отборът беше огромната изненада на предишния кръг, когато унищожи Славия с 5:3 посред София. Тогава Ахмед Ахмедов пропусна първи мач през сегашния сезон, откакто остана неизползвана запаса на пейката, само че това не попречи на отбора му да вземе триумфа. Топреализаторът на русенци с 8 попадения няма гол в последните си 10 мача.

Този мач ще е по-специален за Бирсент Карагарен, който има мачове и за двата тима. Той към момента не е разкрил головата си сметка и не е записал асистенция напролет, макар че игра в 7 от 9-те турнирни мача на локомотивци. През есента имаше 2 попадения и 4 голови паса.

Заради мислите на "железничарите ", ориентирани към реванша за Купата, още веднъж можем да забележим някои млади лица в състава. В предишния кръг против Септември 17-годишният Филип Колев стана третият младеж от клубната школа, който направи своя дебют в Първа лига през сегашния сезон след Петър Шопов и Октай Юсеин.

БАЛАНС

В Първа лига: 49 мача, 14 победи за Дунав, 10 равенства, 25 победи за Локо Пд, голова разлика 83-54 за Локо Пд. Дунав като хазаин: 24 мача, 13 победи за Дунав, 5 равенства, 6 победи за Локо Пд, голова разлика 32-23 за Дунав.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР