Дунав Русе победи с 2:1 Шумен в мач от 28-ия

...
Дунав Русе победи с 2:1 Шумен в мач от 28-ия
Коментари Харесай

Дунав се справи с Шумен след силно първо полувреме

Дунав Русе победи с 2:1 Шумен в мач от 28-ия кръг на Североизточната Трета лига. Срещата се игра на главното игрище на комплекса в русенския квартал „ Здравец “.

Домакините започнаха по-активно и изнесоха играта в половината на шуменския отбор незабавно след първия съдийски сигнал на рефера Деян Павлов. Те означиха гол във втората минута посредством Преслав Петков, който бе открит в наказателното поле на противника и стреля незабавно тъкмо, само че попадението бе анулирано поради засада.

В 6-ата минута Джан Хасан засече топката с глава след центриране в наказателното поле на гостите, само че вратарят Иван Иванов се намеси отлично. В 26-ата минута при съвсем идентична обстановка още веднъж шуменският пазач предотврати попадение на Петков.

В 31-ата минута резултатът беше открит. Василен Марков бе най-съобразителен при центриране от ъглов удар и неточност на противниковия вратар, пращайки топката в мрежата с глава за 1:0.

В 37-ата минута и Джан Хасан материализира опитите си за отбелязване на гол. Той засече с глава центриране отдясно на Симеон Иванов за 2:0.

В добавеното време на първата част гредата попречи на Йордан Димитров да направи резултата типичен след диагоналния му удар отляво.

Домакините продължиха да диктуват темпото и след подновяването на играта. След по-малко от 5 минути Джан Хасан уцели левия непряк дирек с шут от воле.

Пропускът обаче беше осъден от гостите, които в 53-ата минута си завоюваха дузпа след неточност на Цветелин Енчев и Юлиян Загоров понижи от бялата точка за 2:1.

"Драконите " продължиха да нападат, като най-активни в предни позиции бяха Огнян Николов, Йордан Димитров и Преслав Петков. Техните опити обаче не трансформираха резултата и срещата завърши 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР