Дунав (Русе) победи с 2:1 като гост Царско село в

...
Дунав (Русе) победи с 2:1 като гост Царско село в
Коментари Харесай

Куп пропуски провалиха Царско село срещу Дунав

Дунав (Русе) победи с 2:1 като посетител Царско село в финален мач от 16-ия кръг на шампионата. Въпреки всички проблеми в състава на " драконите ", те съумяха да стигнат до поврат при визитата си на " царете ". Родни Антуи в 20-ата минута даде задатък на домакините, само че с голове на Мартин Ковачев (31) и Ивайло Лазаров (62) русенци стигнаха до значимия триумф.

Така Дунав изпревари днешния си противник и събра 16 точки, до момента в който Царско село е с 15 пункта.
 Царско село - Дунав 1:2 онлайн
Царско село - Дунав 1:2, гол на Лазаров

Срещата стартира в 17:30 часа

Първата опция в мача се откри пред Бахамбула в 8-ата минута. Конгоанецът обаче не затрудни Макенджиев след удар с глава.

В 20-ата минута Царско село откри резултата. Веселин Минев проби отляво и центрира в наказателното поле, където Родни Антуи стреля с глава. Вратарят на Дунав съумя да отклони топката, само че тя срещна гредата и влезе във вратата за 1:0.
 Снимка 452290
Източник:

Три минути по-късно домакините можеше да удвоят преднината си, само че Венцислав Христов от десетина метра стреля около вратата.

" Драконите " изравниха при първата си добра опция. В 31-ата минута Мартин Костадинов центрира в наказателното поле, където Мартин Ковачев изпревари Мартин Кавдански и с глава вкара за 1:1.
 Снимка 452271
Източник:

В края на полувремето Царско село получи опция да извърши директен свободен удар пред наказателното поле. Антон Карачанаков обаче стреля в навън.

Второто полувреме стартира с напън на " царете ". Дилън Баханбула на два пъти обаче не съумя да затрудни Макенджиев с удари от далечна отдалеченост.

В 55-ата минута Йордан Минев от няколко метра прати топката около вратата след отличен пас на Веселин Минев.
 Снимка 452277
Източник:

В 62-ата минута Дунав провежда отлична контраофанзива, след която излезе напред в резултата. Стефан Христов проби отдясно и центрира за Ахмед Ахмедов. Нападателят нанесе удар с глава, който срещна тялото на Кавдански. Топката стигна до Михаил Лазаров, който с обмислен удар вкара за 2:1.

В идващите минути Царско село натисна в търсене на изравнителен гол. Удари на Антуи и Реян Даскалов обаче бяха блокирани от играчите на " драконите ".
 Снимка 452275
Източник:

В 80-ата минута резервата Дамиен Мари стреля неопределено. Минута по-късно френският халф откри Бахамбула, който нанесе рисков удар от към 15 метра, само че топката срещна крайници на Ковачев и излезе в корнер.

В 83-ата минута Уесли Ната бе оставен непокрит на далечната греда след центриране от корнер, само че бразилецът нацели страничния дирек с глава.
 Снимка 452278
Източник:

В 90-ата минута Веселин Минев центрира в наказателното поле, където Карбониери стреля с глава, само че Макенджиев показва отличен инстикт и избави.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР