Дунав Русе победи с 1:0 в Черноморец Балчик. Срещата се

...
Дунав Русе победи с 1:0 в Черноморец Балчик. Срещата се
Коментари Харесай

Дунав с нов успех срещу Черноморец Балчик

Дунав Русе победи с 1:0 в Черноморец Балчик. Срещата се игра на главното игрище на комплекса в русенския квартал „ Здравец “.

Това е втора победа над същия противник за младия отбор, воден от Мартин Цирков, след триумфа с 3:0 за Купата на Аматьорската лига.

Гостите бяха по-активни и владееха повече топката първоначално. Младите и бързи футболисти на „ Дунав “ дадоха отговор на това с рискови контраатаки. При една от тях Преслав Петков бе изведен самичък против противниковия вратар, само че Павлин Евтимов съумя да избави. Малко по-късно и Атанас Стамболов бе покрай задачата, само че нямаше късмет.

Домакините последователно поизравниха играта и реалокираха дейностите по-далеч от Винченцо Ангелов. В 28-ата минута Преслав Петков опита и пряк изстрел от директен свободен удар отдясно на вратата на „ Черноморец “, само че Павлин Евтимов още веднъж съумя да опази вратата си. До почивката липсваха други рискове пред двете порти и резултатът остана 0:0.

Първото състояние за отбелязване на гол след подновяването на играта сътвори отборът от Балчик в 52-ата минута. Техен футболист бе изведен самичък против Ангелов отляво и опита да го трансферира, само че русенският вратар докосна топката, което разреши по-късно и Диян Димов да му помогне и да обезврежда заплахата.

В 60-ата минута Пламен Иванов съумя да се измъкне на собствен ред самичък против Павлин Евтимов, само че ударът му не затрудни стража на гостите.

В 68-ата минута Иван Иванов от Черноморец бе открит на границата на дребното наказателно поле на „ Дунав “ от Мартин Татаров и стреля в горния ляв ъгъл, само че с блестящата си демонстрация Винченцо Ангелов отрази удара.

В 74-ата минута се стигна и до попадение. Поредната дунавска офанзива бе приключена от Симеон Иванов, който бе най-съобразителен в наказателното поле на противника и означи за 1:0.

В 80-ата минута Александър Кирилов бе доста покрай това да удвои преднината на „ Драконите “, откакто влезе в наказателното поле на гостите и стреля, само че Евтимов мазета топката в ъглов удар.

В 85-ата минута Черноморец остана с състезател по-малко на терена, откакто Кристиян Георгиев ритна в тил Албер Силвиев при битката за за противоречива топка.

До края резултатът остана неизменен, а двата тима приключиха с по 10 играчи, откакто в добавеното време завърналият се след контузия Александър Кирилов получи нова травма.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР