Дунав направи решителна крачка към оцеляването си в Първа лига.

...
Дунав направи решителна крачка към оцеляването си в Първа лига.
Коментари Харесай

Дунав заля Витоша в битката за оцеляване

Дунав направи решителна крачка към оцеляването си в Първа лига. Русенци завоюваха с 1:0 гостуването си на Витоша в Бистрица, макар че проспаха съвсем цялото първо полувреме, а в края на второто бяха подложени на сериозен напън. Момчетата на Костадин Ангелов изиграха може би най-хубавият си мач от началото на сезона, само че още веднъж неналичието на умеене пред гола им коства загубата.

Витоша изненадващо бе отборът, който диктуваше темпото в срещата. Бистричани владееха повече топката и дейностите им в офанзива бяха много по-организирани от тези на русенци, които имаха много брак в играта си и не посочваха ясна концепция към гола. Вратарят Мартин Луков направи няколко лесни спасявания след удари от отдалеченост на футболисти в зелено, само че сподели класа в 9-та минута. Даниел Пеев измъкна топката от двама в небесно синьо и насочи удар по тревата, само че стражът се разтегна и с една ръка мазета.

До 30-та минута Дунав се регистрира само с пробив на Карагарен до аутлинията, който крилото приключи с нещо приблизително сред удар и опит за подаване пред вратата. В последните 15 минути русенци подвигнаха оборотите и бяха по-опасният тим, като след статични положения внесоха много ужас в домакинската защита. В 34-та Васил Шопов не съумя да приключи тъкмо хубава офанзива през центъра, а в 38-та вратарят Николай Георгиев се размина с центриране от корнер и топката стигна до Петър Патев, който без закъснение стреля от дузпата. Топката обаче срещна лявата греда. Това бяха и двете най-хубави положения за Дунав през първата част.
В началото на втората русенци поведоха. Шопов открадна топката от двама бранители, които преди този момент с групови дейности стопираха пробива му. Халфът си откри място за центриране и подаде остро пред голлинията, където с доза късмет след меле топката се озова в Карагарен и той от няколко метра нямаше по какъв начин да сбърка – 1:0 за Дунав в 48-та минута.

В 61-та минута Даниел Кутев проби отляво и стреля рисково, само че Луков още веднъж бе на мястото си и избави. Само три минути по-късно Васил Шопов пропусна да убие интригата в мача, а може би и в целия конфликт. “Десетката” на русенци изскочи самичък против Георгиев, само че не съумя да го преодолее. В 76-та Петър Патев със сетни старания застигна Даниел Пеев и го спря да се окаже очи в очи с Луков. Капитанът на бистричани се нагърби с осъществяването на директен свободен удар в 81-та минута, само че изстрелът му не бе прецизен.
В последните 10 минути Витоша натисна противника, само че защитата на Дунав се справяше с всеки опит на футболистите в зелено да влязат наоколо до Луков и да насочат удар.

Русенци измъкнаха успеха и са на 90 минути от оцеляването в елита. Реваншът край Дунава е идната седмица, а Витоша се нуждае от победа с 2 гола разлика, с цел да обърне резултата от през днешния ден и да успее да се избави без още един плейаут.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР