Дунав МостТревожна статистика. До 5 години хората в трудоспособна възраст

...
Дунав МостТревожна статистика. До 5 години хората в трудоспособна възраст
Коментари Харесай

​До пет години хората в трудоспособна възраст ще намалеят с още 160 000 души

Дунав Мост

Тревожна статистика. До 5 години хората в трудоспособна възраст ще намалеят с още 163 000 души.

Проблема уточни общественият министър Бисер Петков. Затова нова тактика за заетостта ще отговори на въпросите от какви образования имат потребност работоспособните и по какъв начин пазарът на труда да се оправи с демографската рецесия, предава Българска национална телевизия.

Задава се сериозен дисбаланс в структурата на заетите на пазара на труда. Това сочат планирани данни на общественото министерство. За да се избегне този проблем, нова тактика ще синхронизира ползите на работещи и бизнес. На първо време ограниченията ще се обсъдят с работодателите. А в това време от министерството ще продължат с опитите да върнат на работа неактивните и незаинтересовани хора главно посредством образования.

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Фокусът на политиката отсега нататък няма да бъде върху субсидираната претовареност, тъй като има задоволително претовареност в действителния бранш, а по-скоро ще бъде ориентирана напълно към повишение качеството на работната мощ посредством вложение в образование в добавяне на нови квалификации, на нови умения и компетентности.

Преди три дни започва и даването на персонална помощ за хората с увреждания, регистрира Бисер Петков. Вече 15 500 души са кандидатствали за услугата, а за 94% от тях процедурата е почнала. Според министъра, тази услуга също ще даде положително отражение на пазара на труда.

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Ние разчитаме, че част от хората, които се грижат за своите близки, които са в неспособност за самообслужване и заради това не могат да практикуват своята специалност да са дейни на пазара на труда в следствие от това засищане на тези услуги ще могат да се върнат към пазара на труда и това е един запас на който също разчитаме.

Междувременно трудовите контракти за асистенти в страната са към този момент 4 700. Продължава отпущането на помощи и за други сходни услуги - за персонален и обществен помощник и за домакински асистент. Ще започва и на патронажната грижа за хора с увреждания и пенсионери. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР