Дунав мост ще бъде ремонтиран основно от българска страна. Това

...
Дунав мост ще бъде ремонтиран основно от българска страна. Това
Коментари Харесай

Ремонтират основно Дунав мост от българска страна

" Дунав мост " ще бъде ремонтиран главно от българска страна. Това разяснява в Русе заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите му е нужно изцяло подсилване на основите и на бетонните панели на оборудването, предава Българска телеграфна агенция.

Нанков съобщи, че следва планиране и техническо проучване. Проектът би трябвало да е подготвен до няколко месеца. Тогава ще бъдат ясни нужната сума и съответният период за осъществяване.

Основният ремонт ще реши продължително проблемите с появяването на дупки по платното за придвижване. Последният случай е отпреди седмица. Тогава екипи на поддържащата компания към Областното пътно ръководство в Русе ремонтираха дупка на пътното платно, през която се виждаше железопътната линия.

Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите и интензивният трафик. Статистиката от последното тримесечие демонстрира, че през " Дунав мост " приблизително за денонощие в двете направления минават сред 2700 и 3100 транспортни средства. Около две трети от тях са товарни коли.

Нанков сподели още, че през тази година ще бъде преасфалтиран напълно и последният сектор от основния път Русе-Бяла, по който трафикът е доста претрупан.

В Русе заместник-министърът се включи в проведения от ГЕРБ цивилен разговор, отдаден на районното развиване. Форумът е част от платформата " Европа в нашия дом ". В него взе участие и евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР