Дунав и Левски играят при 0:4 в мач от 18-ия

...
Дунав и Левски играят при 0:4 в мач от 18-ия
Коментари Харесай

Левски респектира с рекордна победа като гост на Дунав

Дунав и Левски играят при 0:4 в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Резултатът откри Васил Панайотов в 33-ата минута, а шест минути по-късно още веднъж той удвои. В 46-ата минута Жуниор Мапуку прониза мрежата на домакините за трети път, а на 4:0 повиши резервата Серджиу Буш (78).

Наставникът на сините Делио Роси е подхванал известни промени в състава. Като титуляри стартират Жуниор Мапуку и Нелуц Рошу. Те заемат местата на Серджиу Буш и санкции Жорди Гомес. Антъни Белмонт и Жерсон Кабрал пък остават на пейката за сметка на Васил Панайотов и Антонио Вутов.

Интересна е и позицията на Мапуку, който играе на левия фланг на офанзивата, а таран е Вутов.

Левски стартира по-активно и в 5-ата минута провежда добра офанзива на скорост. Обертан пусна към Вутов, който за миг остана очи в очи със стража на домакините, само че си пое мощно топката и тя излезе в навън. В 10-ата минута пък Яблонски за малко не вкара дежурния си гол, когато стреля с глава след центриране от корнер, само че на сантиметри в навън.

Постепенно домакините изнесоха играта в по-предни позиции и на собствен ред проведоха няколко рискови офанзиви. При една от тях, в 21-ата минута, Будинов изведе Божидар Васев под ъгъл против Божидар Митрев, само че футболистът на русенци шутира на сантиметри около горния десен ъгъл на синята врата.

В 27-ата минута двата тима си размениха по-едно състояние за гол. Първо Бранимир Костадинов стреля от 3 метра с глава след центриране от корнер, само че Митрев показва необикновен рефрлекс и някак мазета. Последва добавка на футболиста на Дунав, само че топката се отби в крайник на защитник. Последва контраофанзива за Левски, след която Вутов бе открит на 7-8 метра фронтално против вратата на русенци, само че шутира над вратата.

Така се стигна до 33-ата минута, в която гостите от София откриха резултата след брилянтна композиция. Мапуку лиши една топка и изведе съвършено с пас в кулоар Роман Прохазка. От своя страна словакът още по-добре върна с пета към спринтиращия на скорост Вутов. Юношата на Левски стреля фронтално от 10 метра, само че Антонов някак съумя да избави. Последва обаче добавка на Панайотов, който вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

Само шест минути по-късно Панайотов осъществя за повторно. Обертан хвърли от тъч към Прохазка, словакът откри създателя на първия гол, който без закъснение простреля Антонов за 2:0.

В 46-ата минута Левски умъртви интригата с трети гол. Антонов мазета центриране от корнер, пращайки топката на главата на Мапуку, който я прати в мрежата на Дунав за трети път.

Добрата игра на гостите продължи и в идващите минути, като най-близо до четвърто попадение бе Роман Прохазка след центриране на Цветкович отдясно, само че ударът с глава на словака попадна в ръцете на Антонов.

Все отново в 78-ата минута футболистите на Делио Роси стигнаха до четвърти гол. Горанов проби отляво и подаде към Мапуку, който от своя страна откри Буш. Румънецът овладя топката на границата на дребното наказателно поле и с изстрел по земя вкара за 4:0.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР