Дунапак-Родина“ АД отпразнува 60 години от създаването си с официално

...
Дунапак-Родина“ АД отпразнува 60 години от създаването си с официално
Коментари Харесай

Три поколения професионалисти отпразнуваха 60-годишен юбилей на Дунапак-Родина“ АД

„ Дунапак-Родина “ АД отпразнува 60 години от основаването си с публично събитие в град Пловдив в края на месец септември. В предприятието, приемник на един от първите фабрики за произвеждане на велпапе на Балканите – ЗХА „ Родина “ през днешния ден работят 220 експерти от три разнообразни генерации, а в производството се употребяват последно потомство технологии и се влагат основно рециклирана хартия и биоразградими първични материали и материали. Всички артикули на Дунапак са 100% рециклируеми.

Ускорената рационализация на завода е подпомагана от непрекъснатата капиталова политика и ноу-хау на австрийската Принцхорн Груп, която придобива Дунапак през 2002 година. За последните 20 години „ Дунапак Родина “ АД е произвела велпапе, задоволително да обиколи Земята 20 пъти.

Инвестициите за същия интервал надвишават 80 млн. лева, а платените налози са над 100 млн. лева Приходите от продажби са се нараснали над 5 пъти, а финансовите резултати подреждат „ Дунапак Родина “ АД измежду водещите предприятия в България и района.

Начело на завода в този интервал е Станислав Разпопов, който от 2020 година пое поста и ръководещ шеф на Дивизия „ Опаковки “ на Принцхорн Груп. Той разряза празничната торта дружно с неговия правоприемник на поста Василиос Екзархос. „ Чувствам се по едно и също време късметлия и в това време изправен пред огромното предизвикателство да поема ръководството на компанията след господин Разпопов. През последните 20 години той сбъдна една фантазия - сътвори екип и възроди още веднъж Компанията, с цел да имаме през днешния ден един същински „ Феникс “ – „ Дунапак - Родина “ АД, празнуваща 60 години. “, означи в приветствието си Василиос Екзархос. „ С възходящи вложения, ние непрестанно се стремим да обогатяваме портфолиото си с решения, които да използван на българския пазар и постоянно се стремим да сътворяваме повече стойност за нашите клиенти. “, означи той. Последната инвестиция на компанията възлиза на над 15 млн. лева в нова опаковъчна линия, която следва да започва през 2023 година, показа още Екзархос. С нея компанията дава отговор на растящото търсене на опаковки с първокачествен пълноцветен флексопечат като по-изгодната опция на опаковките с офсетов щемпел.

Вече шест десетилетия „ Дунапак-Родина “ АД се движи самоуверено напред и е част от икономическия и обществен живот на България. Предприятието предлага огромен подбор опаковъчни решения от велпапе, измежду които опаковки за превоз и предпазване на хранителни, фармацевтични, перилни, почистващи, стъклени и железни произведения, електроника и съоръжение, опаковки подготвени за рафта (SRP), екрани, касетки за плодове и зеленчуци, опаковки с перфорация, от две или повече елементи, ексцентрични опаковки по задание на клиента.



Три генерации експерти сплотява екипът на " Дунапак-Родина " АД.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР