Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато

...
Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато
Коментари Харесай

Премиерът: Нищо не се национализира, отнема се лиценз за неплащане на милиони

Думите за одържавяване и национализация са надълбоко погрешни, само че когато страната дава лиценз на компании да упражняват бизнес и те би трябвало да заплащат такси, а те не го вършат, се взима лицензът и нищо друго. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавно съвещание.

Премиерът заяви, че от няколко дни, до момента в който е бил на срещата в Давос, в общественото пространство са се ширели дълбоки лъжи по отношение на това, че някой има концепция да национализира частен хазартен бизнес. Борисов съобщи, че на неговото бюро е имало отчет на АДФИ, в който се споделя, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този отчет обаче на никое място не попада името на футболния клуб " Левски ". И в тази връзка министър председателят недоумява каква е връзката.

За да успокои почитателите, Борисов съобщи, че ще се срещне в петък с тях на диалог, както го прави с всички. На нея ясно ще съобщи, че не става дума за укриване на отчет.

" Създава се доста неверно усещане с предумисъл, или не, или от неведение, само че в общественото пространство вървят странни изводи. На моето бюро има отчет от Агенцията за държавен и финансов надзор или още казано - Държавна финансова ревизия, адресиран до финансовия министър и основния прокурор. Този отчет от доста страници, за който те си носят отговорност, това е формалният отчет, и касае разликите в заплащане на такси за стотици милиони. Има доста компании, само че защото прокуратурата към този момент е направила изземвания през вчерашния ден, няма да разясня компаниите като имена ", сподели Борисов.

Според премиера, в случай че досегашните изказвания, че частните
хазартни оператори не са плащали на страната уредените по закон такси за активността си, те би трябвало да бъдат осъдени с лишаване на лиценз за активността им, само че това никога не би означавало национализация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР