Думите си Байдън изрече по време на събитие по повод

...
Думите си Байдън изрече по време на събитие по повод
Коментари Харесай

Остра реакция от Кремъл, след като Байдън нарече Путин разбойник

Думите си Байдън изрече по време на събитие във връзка визитата на ирландския министър председател Лио Варадкар и бяха представен от водещи американски медии, в това число CNN. 

На годишен формален обяд по случай Деня на Свети Патрик (почитан в Ирландия и измежду ирландската общественост в Съединени американски щати, чийто представител е самият Байдън - бел. ред.) в Капитолия президентът разяснява военната помощ за Украйна, блокирана в Конгреса на Съединени американски щати.

В изявлението си той съобщи, че Путин е " диктатор-убиец, бандит, който води неморална война против украинския народ ".

Същевременно той прикани всички присъстващи на събитието " да се опълчват на Владимир Путин ".

По-рано, по време на среща с вицепремиера, външен министър и министър на защитата на Ирландия Михол Мартин, президентът разкритикува " бруталността на Путин и просто нечовешките неща, които той и неговите войски вършат в Украйна ". 

Последва публична реакция на съветските управляващи: " Такива изрази не са от изгода за държавните глави. Едва ли Америка може да се гордее с това ", означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

Според посланика на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов " следващото недопустимо изявление изцяло съответствува с русофобската линия на Вашингтон с неуморния ѝ блян да погребе двустранните връзки и да нанесе " стратегическо проваляне на Русия ".

" Налице е изтощение пред искрено слабите външнополитически резултати от активността на (американската) администрация, която търпи неуспех след неуспех ", написа от името на посланика в канала си в " Телеграм " дипломатическата задача, представена от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР