Думите са изречени от политологът Слави Василев в ефира на

...
Думите са изречени от политологът Слави Василев в ефира на
Коментари Харесай

Сталинист ли е протежето на Радев, сочено за политолог? Май да

Думите са изречени от политологът Слави Василев в ефира на bTV тази заран. Василев е апетитен за “политологът на Радев ” и постоянно интензивно се пробва да брани президента. Наклонът към Сталин не е неочакван, само че е още едно доказателство за позицията на българския президент, която стои зад фасадата на “националния ни интерес ”. 

 

С него не се съгласи Георги Харизанов, анализатор, който до неотдавна ръководеше “Евронюз България ” и създател на близкия до ГЕРБ " Институт за дясна политика ".

 

“Тъй като говорите за Сталин и за неговата роля за оцеляването на България, след салфетката в Ялта, в която България се разпределя в съветската сфера на въздействие - политиката на Сталин във връзка с българия е доста забавна, когато човек огледа какво се е случвало в Пиринска македония 1945, 1946 и 1947 година и по какъв начин първо са желали тези хора да се отрекат от българските си корени. Българският комунистически режим по разпореждане на Сталин е бил тези хора да се отрекат от корените си, а след това ги бие повторно да се нарекат отново българи ”, съобщи Харизанов. 

 

Броженията сред двамата бяха провокирани към разногласията за премахването на Паметника на Съветската войска. Според Слави Василев, Радев и други близки до президента лица, както и такива с взор към Руската федерация актуалните ръководещи желаят да заличат част от историята ни. 

 

“...Българските жители не желаят да живеят в страна, ръководена от безродници, които желаят да пренапишат предишното на народа, с цел да му лишават визията и котвата, която му разрешава да се движи в бъдещето. Управляващите желаят да пренапишат историята, с цел да трансформират чипа на хората, които да не могат да се ориентират от кое място идваме и накъде отиваме ”, съобщи Слави Василев. 

 

“Историята е котва, само че тя не дава опция да се движиш. Хубаво е тя да е същинска, а не да е менте. Много хора споделят, че би трябвало да си пазим историята и да пазим паметника, на който написа, че сме признателни на някаква войска, че ни е освободила. От какво? Втората международна война стартира след пакта “Рибентроп-Молотов ”. Сталин и Хитлер я стартират. Не сме изстреляли един патрон по тази войска, а тя идва и ни окупира, постанова ни несъществуващи репарации, които изплащаме години ”, изясни Харизанов. 

 

“Тази русофобия, която се налага… ”, опита се да опонира Василев. 

 

“Каква русофобия? Няма никакви уплахи, това са обстоятелства, господин Василев ”, отсече Харизанов.

 

Сталин и руското управление напомнят неведнъж, че “победена България “, която не е изпратила и един боец на Източния фронт,  би трябвало да обезщетява Съюз на съветските социалистически републики като устоя разположените на нейна територия многохилядни елементи на руската войска - без значение от острия недостиг на храни след опустошителната суша през 1945 година, пишат в материал от “Дойче веле ” във връзка първия том от изданието “Политическа история на модерна България ”, в който е включена съхранявана в Държавна организация “Архиви “ информация, една трета от която се разгласява за първи път.

 

Историкът проф. Евелина Келбечева, която е и съавтор на кино лентата “Второто избавление ”, е безапелационна, че България не е била освободена, а окупирана от Червената войска до 1947 година Финансово това ни коства 133 мрд. Близо три четвърти от Брутният вътрешен продукт отива за Червената войска. През България минават сумарно 600 хиляди военнослужещи от Червената войска, а самото нахлуване над България и окупацията стартира с армия, която е близо четвърт милион, с целия черноморски флот и с над 1000 самолета.

 

Сталин се постанова като един от най-безсърдечните диктатори и именит водач на съветските болшевики. Налага сталинизмът като продължение на марксизма-ленинизма, след гибелта на самия Ленин. Сталинизмът е апетитен като “машина на терора ” и се разграничава от версията на Ленин за гонене на националните врагове. Сталин разчиства от съперници самата партия, която в последна сметка проваля плановото развиване на социалистическото общество. Класовата битка се усилва. Сталин осъжда и избива хиляди комунисти, видни партийни членове на управителни позиции в Съветската страна и висши военни. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР