Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за военен сблъсък

...
Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за военен сблъсък
Коментари Харесай

Лавров: Очевидно САЩ имат планове за военен сблъсък между Русия и НАТО

Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за боен конфликт сред НАТО и Русия демонстрират, че Съединени американски щати имат подобен проект. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от АСС.

" Ние нямаме и не можем да имаме такива проекти, само че американците имат, тъй като усещат, че Европа се отдалечава от тях. Европа е просто основната жертва в политиката на вкарване на Украйна в НАТО ", сподели той на дипломатическиs конгрес в Анталия.

Лавров означи, че изказването на Остин опонира на предходни известия за хипотетичното желание на Русия да атакува други страни.

" В края на краищата преди всички споделяха: не можем да оставим Украйна да загуби, тъй като [руският президент Владимир] Путин няма да се успокои и ще нападне Прибалтика, Полша, Финландия. Оказва се, че съгласно откритото, недвусмислено изложение на господин Остин, е тъкмо противоположното ", съобщи съветският външен министър.

Ден по-рано Остин съобщи, че НАТО ще стартира война с Русия, в случай че Украйна загуби войната.

Сергей Перминов, заместник-секретар на Генералния съвет на " Единна Русия ", разяснява това изявление и съобщи, че думите на Остин са пропагандни и ориентирани към вътрешната публика на Съединени американски щати.

На собствен ред депутатът Алексей Пушков означи, че Остин " не схваща изцяло " защо приказва. Според него западните страни стартират да се замислят за вероятните последствия от военна борба с Русия поради Украйна, само че Франция и Съединени американски щати не вършат това.

Преди това дни френският президент Еманюел Макрон съобщи, че водачите на западните страни са обсъждали опцията да изпратят свои войски в Украйна. Той също по този начин добави, че " нищо не може да бъде изключено при развиването на обстановката ".

Редица страни обаче, в това число Съединени американски щати, Германия и Обединеното кралство, отхвърлиха опцията за подобен сюжет. Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че няма такива проекти.

Публикуваният диалог сред немски военни е изумителен, само че Руската федерация знае сигурно за активността на военнослужещи от НАТО в Украйна, добави Сергей Лавров на дипломатически конгрес в Анталия.

„ Знаете, несъмнено, от една страна е изумително, само че от друга не е. Вече загатнах в предходни отговори на въпроси, че знаем сигурно за присъединяване на военни от страните от НАТО, които се маскират или като наемници или по различен метод като хора, които не принадлежат към въоръжените сили на страните от НАТО “, сподели той.

" Нашите сътрудници от НАТО са изцяло дискредитирани. Не знам по какъв начин ще се обяснят на популацията си ", добави в тази връзка министърът.

В същото време Лавров обърна внимание на няколко точки в диалога, по-специално на причините на военните за това по какъв начин " хитро " да снабдят Украйна с далекобойни оръжия за офанзива на Кримския мост и складовете за муниции.

" Имаше и диалог за това дали е допустимо да се насочват отдалечено ракети, без да сте в Украйна. Един от генералите сподели: " Това въпреки всичко ще бъде наше директно присъединяване ". Тоест, те схващат защо приказват. В един от тях просто звучи: „ Там има момчета в цивилни облекла от Съединени американски щати. “ Това беше казано непосредствено “, сподели ръководителят на съветското външно министерство.

По-рано основният редактор на канала RT Маргарита Симонян заяви, че в деня, когато Шолц сподели, че НАТО не взе участие и няма да взе участие в украинския спор, висши немски офицери са разискали опцията за нахлуване против Кримския мост без това да има последици за немските управляващи. Симонян се базира на съществуването на утвърдителен аудиозапис и по-късно разгласява стенограма на диалога. От това следва, че офицерите са разискали степента, в която ракетите Taurus са способни да унищожат Кримския мост, както и детайлностите за подготовката на офанзивата.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Кремъл към момента не разполага с информация за наличието на записа на диалог сред немски офицери за офанзивата на Кримския мост.

 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин сподели, че въпросът за разискване на офанзивата на Кримския мост от немски високопоставени офицери ще бъде изслушан на идващото съвещание на долната камара на Народното събрание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР