Думите на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече руския

...
Думите на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече руския
Коментари Харесай

Песков: Думите на Байдън, с които нарича Путин „военен престъпник“, са неприемлива и непростима реторика

Думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който назова съветския водач Владимир Путин " боен нарушител ", са неприемлива и непростима изразителност. Това заяви пред ТАСС прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

„ Считаме за неприемлива и непростима сходна изразителност на президента, чиито бомби убиха стотици хиляди хора по света “, сподели представителят на Кремъл.

По-рано в сряда Байдън, в отговор на въпрос на публицист, сподели че счита Путин за „ боен нарушител “. Преди съвсем година, на 17 март 2021 година, американският водач към този момент направи остро изказване пред съветския си сътрудник – тогава той отговори позитивно на въпроса дали счита Путин за „ палач “.

Президентът на Руската федерация, разяснявайки по-късното изказването на Байдън, че е " палач ", означи, че е чувал десетки сходни обвинявания и е привикнал с офанзиви от разнообразни страни по време на работата си. След това той пожела на президента на Съединените щати доста здраве, а също по този начин напомни детската сентенция, че „ какъвто си, подобен наричаш и другите “. След това съветският водач описа, че Байдън след внезапното си изявление му е позвънил, те са поговорили и по думите на Путин, тези пояснения са били допустими за него. След телефонния диалог на двамата водачи на 13 април 2021 година Байдън е декларирал на Путин, че думата „ палач “ не е била използвана предумишлено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР