Думите на премиера на РС Македония Димитър Ковачевски, който публично

...
Думите на премиера на РС Македония Димитър Ковачевски, който публично
Коментари Харесай

Отзвук в парламента от думите на македонския премиер за България

Думите на премиера на районен съд Македония Димитър Ковачевски, който обществено атакува България на интернационалната сцена като я съпостави с Русия, отекнаха в коридорите на Народното събрание.

Председателят на ПГ на,,БСП за България “ Корнелия Нинова разгласи, че социалистите предизвикват обща декларация на Народно събрание, с която да се осъди отношението на РСМ към България. 

„ Натрупаха се много неприемливи думи и дейности от страна на формалните управляващи на Република Северна Македония. Времето удостовери, че ние – от „ Българска социалистическа партия за България “, сме били прави, когато не подкрепихме с гласовете си влизането на РСМ в Европейския съюз, само че това не е задоволително. Ще предизвикваме още през днешния ден на председателски съвет обща декларация на българското Народно заседание. Ще се обърнем към всички парламентарни групи да я подкрепим дружно – да не бъде единствено от една партия, а да бъде общата воля на българското Народно събрание, с което да изразим, че осъждаме това отношение “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка с новината, че македонският президент е одобрил съставянето на „ черни описи “ за български жители и политици.

„ Ще настояваме да бъде обща позиция на всички парламентарно показани партии и като институция да кажем, че това не може да продължи. Подобно отношение към България е унизително, обидно и недопустимо за нас “, безапелационна бе Нинова.

,,Изказването на македонския министър председател е отговор на думи на вицепрезидента ни Илияна Йотова “, счете от своя страна водачът на,,Възраждане “ Костадин Костадинов.,,Крайно време е да стартираме да приказваме истината на всеослушание “, съобщи той. Още във видеото:

,,Ясно е, че когато едната страна ескалира и другата доста елементарно може да ескалира. Затова е добре и за двете страни да се понижи напрежението “, разяснява Николай Денков от ПП-ДБ и дефинира изявлението като,,неприемливо “. Още във видеото:

Етикети: КовачевскиРСМ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР