Думите на политиците едно - премерени и преценени според посланието,

...
Думите на политиците едно - премерени и преценени според посланието,
Коментари Харесай

Путин и Тръмп: какво казва езикът на тялото за срещата им

Думите на политиците едно - премерени и преценени съгласно посланието, което те желаят да насочат посредством медиите. И до момента в който те се концентрират в това да управляват това, което споделят езикът на тялото им е много по- " почтен " и разкрива неща, които може би те не постоянно желаят да покажат.

Какво демонстрира анализът на езика на тялото на Владимир Путин и Доналд Тръмп от срещата им в Хамбург разкрива специалистът Мери Сивиело пред Би Би Си.

Получавате чувството, че и двамата са доста самоуверени, нали?

Но езикът на тялото на едини е доста, доста друг от този на другия. Погледнете деликатно ръкостискането първоначално, поучава Сивиело. Първоначално няма преобладаващ - първо ръката на единия е отгоре, след това - на другия. След това Тръмп прави нещо забавно - потупва с другата си ръка ръката на Путин.

Това е жест за превъзходство. Ако срещате някого, от който ви е боязън или сте несигурни в себе си, в никакъв случай няма да се протегнете в допълнение, да го докоснете още веднъж, споделя Мери.

Нещо повече - Тръмп повтаря този сигнал за превъзходство, до момента в който двамата с Путин стоят един до друг. Тогава американският президент потупва по гърба съветския си сътрудник.

След това двамата сядат на столове, а пред тях са отразяващите срещата им публицисти.

Първото нещо, което забелязах, до момента в който седяха на столовете беше, че Тръмп се усещаше доста по-комфортно от Путин, споделя специалистът.

Путин е по-дребен от Тръмп и изглеждаше по-малък в стола - нещо, което очевидно се опита да компенсира, като постави ръце на облегалките. В това време ръцете на Тръмп бяха върху бедрата му със събрани и опрени един в различен пръсти на двете длани  - деяние на мачо. А Путин издаваше, че е малко под напрежение, като с едната си ръка държеше пръстите на другата.

Когато се обръщаше към аудиторията Тръмп гледаше хората намерено в очите, до момента в който Путин гледаше надолу през множеството време. Хвърли им бърз взор най-после, което подсказва, че той даже не желае да бъде там, че счита наличието си за неефикасно, споделя още Мери Сивиело.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР