Думите на Нетаняху, че отговорът на иранската атака трябва да

...
Думите на Нетаняху, че отговорът на иранската атака трябва да
Коментари Харесай

Славчо Велков: Близкият изток се намира пред широко отворените врати на Ада

Думите на Нетаняху, че отговорът на иранската офанзива би трябвало да се реализира мъдро, са най-новата режисура на премиера на Израел, която във всички случаи не би предполагала потреблението на такива средства и начини, както постъпи Иран, коментира експертът по интернационална сигурност Славчо Велков в " Денят ON AIR ".

Той дефинира заканите и на двете страни като апокалиптични.

" Нито Израел може за 10 часа да срине Иран, нито Иран да трансформира в прахуляк Ерусалим и Тел Авив. Това е реториката от години наред. Иран за първи път подхваща такива дейности в най-новата си история, огромна офанзива ", посочи Велков.

По думите му Иран е можел да избере отговор, сходен на случилото се с тяхното консулство в Дамаск.

" Това е въпрос на взимане на решения от държавното управление, само че нямаше доста варианти. Не избра този метод, искаше да покаже на своите хора вътре в Иран, в това число и на опозицията, че Иран е в положение да отвръща на такива удари, че техните средства за поразяване могат да доближат Израел без проблем ", съобщи специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Според Велков това не е целият капацитет на Иран, мощта му е огромна. 

" И двете страни са постигнали решителна цел. Едната страна постоянно се изживява като страна, постигнала победа. Границата, която Иран прекрачи, не е алена линия, само че има такава, която той не би прекрачил във връзка с Съединени американски щати. Иран не би желал пълномащабна война ", проучва той.

" Съединени американски щати обявиха изрично, че няма да вземат участие в огромен отговор против Иран, но ще поддържат Израел. Немалка част от тези дронове бяха сваляни далеч от територията на Израел. Близкият изток се намира пред необятно отворените порти на Ада. Нетаняху се явява като избавител на нацията, само че в това време знаем, че нещата вътре в Израел напълно не стоят по този начин. Той е подложен освен на унищожителни рецензии, само че и на митинги поради заложниците и Газа ", заключи специалистът.

Вратите на Ада могат да се затворят единствено с мир, само че подобен на хоризонта в Близкия изток няма, добави Велков.

" Байдън няма интерес от война, не му се желае в хода на предизборната акция да е индивидът, който оказва помощ на войни. Думите на Тръмп са предизборна платформа. Събитията в Близкия изток ще продължат да създава миграционни потоци. Регионът не е надалеч от България. Има косвени опасности и за сигурността на България ", приключи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР