Думите на Доналд Тръмп, който заплаши, че ако бъде преизбран

...
Думите на Доналд Тръмп, който заплаши, че ако бъде преизбран
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Безразсъдните изказвания на Тръмп обслужват единствено интересите на Путин и не носят нито повече сигурност, нито повече мир в света

Думите на Доналд Тръмп, който заплаши, че в случай че бъде избран отново за президент на Съединени американски щати, повече няма да пази страните членки от НАТО, които не отделят задоволително средства за защита, са " безразсъдни ", съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
 
" Северноатлантическият алианс поддържа сигурността и просперитета на американците, канадците и европейците към този момент 75 години ", сподели Мишел в обществената мрежа " Екс ".
 
" Безразсъдните изявления за сигурността на НАТО и солидарността по член 5 обслужват само ползите на Путин и не носят нито повече сигурност, нито повече мир в света ", добави той.
 
" Напротив, те акцентират новата нужда Европейският съюз незабавно да развие своята стратегическа автономност и да влага в защитата си ", означи Мишел.
 
В член 5 от Договора на НАТО планува, че в случай че страна от пакта стане жертва на въоръжено нахлуване, всеки член на Алианса ще счита това за нахлуване против всички членове и ще предприеме ограниченията, които счита за нужни, с цел да се притече на помощ на нападнатата страна.
 
Доналд Тръмп заплаши през вчерашния ден, че в случай че бъде избран отново в Съединени американски щати, повече няма да пази страни членки от НАТО, които не отделят задоволително средства за защита, като даже стигна до такава степен да съобщи, че " би насърчил " Русия " да направи каквото си изиска ", показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР