Думите на Борисов, че ако поиска оставката на Валери Симеонов,

...
Думите на Борисов, че ако поиска оставката на Валери Симеонов,
Коментари Харесай

Нинова: Ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, трябва да си ходят всички

Думите на Борисов, че в случай че изиска оставката на Валери Симеонов, държавното управление ще падне, са по-цинични даже от тези на Симеонов за децата с увреждания и техните майки. Това съобщи в Стара Загора водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 Борисов пита той ли да подава оставка
Борисов пита той ли да подава оставка

Ако Борисов изискал оставката на Симеонов, държавното управление падало

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов разяснява от Обединените арабски емирства, където е на посещаване, че в случай че изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, то държавното управление ще падне и в страната ще настъпи безпорядък.

Корнелия Нинова: " Тоест сред това да поддържа майките, болните деца, тяхното злощастие и да остане на власт, той избира да остане на власт. Това е огромният цинизъм. "

Според аления водач с тези думи министър председателят припознава думите на Валери Симеонов и застава на същата позиция.

Нинова уточни и че Борисов " още веднъж погазва всевъзможни конституционни и демократични правила " с думите си, че в случай че падне настоящето държавно управление и президентът Радев назначи служебно държавно управление, в страната ще настъпи цялостен безпорядък. По думите ѝ това е ред, открит от конституцията и законите на страната.

" Това не е безпорядък. Това се споделя правова страна , цивилен права, право на избор и по този начин нататък ", разяснява Нинова.

" Аз мисля, че по-голям безпорядък от това, в което се намира сега страната, няма по какъв начин да стане. Самият Борисов е направил най-големият безпорядък, тъй че да не ни плаши и да не плаши и народа ", безапелационна е социалистката.


" Вън Валери Симеонов " извикаха десетки под прозорците на Министерски съвет

Протести са проведени и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен

Тя добави и че съгласно нея " нещата към този момент са в Красимир Каракачанов ". Той споделил " патриотите да се схванат между тях, аз не мога ".

" Волен Сидеров към този момент изиска оставката на Валери , в този момент е значимо какво ще каже Краси Каракачанов, т.е. към този момент Борисов трансферира отговорността върху Краси Каракачанов , тъй че към този момент ще чакаме неговата дума ", пояснява Нинова.

 Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно
Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

В умозаключение тя уточни, че намира това изявление за ужасяващо. Най-нормалното в тази ситуация било Валери Симеонов да се отдръпна.

" Ако не желае той да го направи, още по-нормално е министър председателят да го направи. Ако не го направи, значи се припознава и той в неговите думи. Това значи, че целият кабинет би трябвало да подава оставка ", добави Нинова.

 Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка
Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР