Думите му са в отговор на въпрос за казаното по-рано

...
Думите му са в отговор на въпрос за казаното по-рано
Коментари Харесай

Денков: Преди месеци казах, че в службите виждам сляпо петно по отношение на корупцията

Думите му са в отговор на въпрос за казаното по-рано от президента Румен Радев, че  " опитомяването на водачите на ПП-ДБ дава някакви очаквания някому, че могат да подходят и към президентската институция по този начин, само че това няма да се случи ". Държавният глава прикани способените органи да извадят на показ цялата информация за сигнали и каузи на трупчета, в случай че има такива:  " Призовавам способените органи да извадят всички сигнали, преписки и каузи за БТК, " Булгартабак ", КТБ, ББР, язовири, магистрати, " Митници ", " Дунарит ", отравянето на Гебрев, офшорки, сложени лица - притежатели на парцели, хотели ". 

Миналата седмица пък ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира президентството като " тъмна институция, цялостна с доста кеш " и попита къде са потънали " Пътят на Копринката ", както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Радев.

На въпрос и ма ли каузи на трупчета по " Кешгейт "  Денков напомни, че още в първите дни, в които " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са влезнали в политиката дружно, са сложили въпроса за това, че всички сигнали или дори слухове, ако има достатъчно учредения, би трябвало да бъдат разследвани.

" И тези следствия да приключат с краен резултат и там, където има нарушаване на закона - със съответните присъди. Винаги с моите сътрудниците сме подкрепяли да бъдат изчистени всевъзможни подозрения. В това отношение не виждам нищо изключително, откакто са били казани за едни политически партии и дадени институции, за какво да не бъдат казани и за другите. Така че тук би трябвало да се изсветли всичко, което остава неизяснено ".

Извън политическите борби сред институциите на премиера и президента, Денков обясни концепцията за връщането надържавна поръчка. 

Мярката се прави, с цел да може всички възпитаници да имат достъп до висше обучение. Държавата ще дава сред 120 и 150 млн. годишно на ВУЗ-овете, изясни министър председателят. 

Таксите за платено образование на студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения и таксите в частните висши учебни заведения остават. Студентските препоръки и Съвета на реакторите са съгласни с предлагането. Подкрепят го и от ГЕРБ-СДС, съобщи пред медиите Теменужка Петкова.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР