Думите магистрат и тържище би трябвало да са несъвместими. Не

...
Думите магистрат и тържище би трябвало да са несъвместими. Не
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Искането на Гешев за тълкуване от КС няма да спре процедурата по отстраняването му

„ Думите магистрат и пазарище би трябвало да са несъвместими. Не знам дали и защо би се продал някой, тъй като думата пазарище допуска замяна на стойности, само че тъй като магистратите имат избрана функционалност в обществото, продажбата на тази функционалност на тяхната позиция за нещо, което съставлява материална полза или бъдеща кариера, би трябвало да е изцяло несъвместимо. “

Това съобщи в ефира на Euronews PrimeTime арбитър Атанаска Дишева, един от членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС).

„ През последните две-три седмици, цялостен месец съвсем, има огромно придвижване на пластове, сили, настроения, планове, изявявани стремежи, в това число на всякакви форми на закани – къде вербални, къде вадене на остарели каузи “, разяснява Дишева свадите в правосъдната система.

По думите ѝ събитията са доста динамични и работят разнообразни сили.
От години има изказвания, че избрани членове на Висш съдебен съвет са нечии хора и гласоподават или вземат участие във вземането на решения заради нечия непозната воля.
Според Дишева има всеобщо чувство, че решенията във Висш съдебен съвет се взимат другаде и уточни, че основният прокурор Иван Гешев към този момент даже не се тормози да каже намерено, че може да натисне членове на Съвета или по някакъв метод да влияе на магистрати.

Имам чувството, че към този момент няма даже терзание да се приказва, че има избрани въздействия “, добави тя.

По думите ѝ е явно, че органите, които имат отговорности по закон да се занимават с следствие на закононарушения и поддържане на обвинявания пред съда, не се оправят с тези си отговорности.
Образуването на тълкувателно решение пред Конституционния съд не е съображение за прекъсване на процедурата по предварително освобождение на основния прокурор.
„ Обосновано е да се допуска, че шестимата членове на Висш съдебен съвет, които са създали това предложение за освобождение на Гешев, би следвало го поддържат. Само че един от подписалите се в обществено свое изказване беше споделил, че е въпрос на доказване, което аз кардинално споделям “, разяснява Дишева.

Според нея е въпрос на доказване в границите на производството дали обвиняванията са издържани, т.е. Гешев по някакъв метод е оказал въздействие да взе участие прословутият израелски специалист при оглед на местопроизшествието или директно по-късно.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР